anjelICKAN.blogg.se

Dante och burken

Kategori: Allmänt

Eftermiddagen spenderade jag och Dante nere i stan. Svängde förbi hos Sandra för att hämta krämen hon köpt till mig. Tack igen gumman! Den är verkligen jätte bra den krämen! Blev ståendes och prata en bra stund självklart =P

Nere på stan tog jag en snabb sväng in i ett par butiker och kikade lite. Hittade lite påskpynt och annat kul =P Jag som inte brukar pynta direkt (tycker det blir för rörigt med allt) har ju bleve rickigt sugen på att få fram liiiiite saker iaf ^^ absolut inte mycke men nått kommer det bli till påsken iaf ^^

Sedan tog jag och Dante en promenad.. fram och tillbaka och runt överallt nere i stan för att få så mycket träning som möjligt bland bilar, folk och hundar. Idag har han verkligen vare jätte ducktig och jag njöt av att kunna gå runt så med honom när han uppför sig så bra.

Vi gick först ute på bryggorna i hamnen. När vi kommer till torget så kortar jag koplet för att visa honom att nu får han gå ordentligt bredvig mig. Vi kan ju inte ta upp hela trotoaren och han får ju inte hoppa mot hundar och annat folk. Han drog mot nått träd och stolpe för han är ju kille och ska kissa på allt ^^ Men han förstod snabbt att det var bredvid mig i mitt tempo han skulle gå. Underbart ducktig.

Tre hundmöten fick vi att träna på. En del bryr sig ju inte om ifall deras hund drar lite andra ber sina hundar sitta när de får möten andrar har tränat sina hundar att inte bry sig alls och åt det hållet skulle jag vilja komma lite närmare med Dante. Det första mötet kom plötsligt runt ett hörn. Jag höll inte bra nog i koplet för ett korigera honom och en kasse i nästa hand. Dante beter sig olika mycke beroende på hur hunden vi möter beter sig har jag förstått. Så hunden vi möter drar mot Dante och står på bakbenen och skäller och damen som har den får dra sin stora nalle med sig därifrån. Dante han gör nästan det samma. Så jag fram med burken nu. Hade velat haft den framme tidigare i mötet men men. Han reagerar lite på att jag tar fram den men sedan drar han igen mot hunden så jag släpper burken på honom och då blev det ändring med en gång. Han fick snällt med mig och tittade bara på mig.

Andra mötet kom stax där efter och nu gick det ricktigt bra. Så bra har han inte uppfört sig på länge. Jag ser att vi ska få möte och tar fram burken och Dante han uppför sig kanon när han ser att jag håller i burken. Rör lite på burken när vi närmar oss och han börjar bli intresserad av hunden vi möter. Han gnyr lite precis i mötet för han vill ju fram men går snällt vid min sida utan att dra eller försöka komma fram till hunden. Efter vi passerat får han massa beröm så klart =) Härligt att det går så bra med burken.

Närsta möte är med två hundar. Det börjar bra och han är igen uppmärksam på att jag har burken i handen och den vill han ju inte ha på sig så han sköter sig men precis när vi paserar så drar hundarna vi möter mot oss och då vill Dante göra det samma. När jag rör burken så skärper han sig igen och går igen snällt vid min sida.

Detta kommer vi klara. Snart kommer han gå så snällt vid våran sida vilka möten vi än får =D

Burken jag pratar om är en liten burk med lite skruvar i som skramlar. Den är inte tung och gör inte ont att få på sig vill jag berätta för den som inte känner till våran burk för det kan ju låta lite elakt när jag säger att vi kastar saker på honom ^^ men Dante tycker den är jätte läskigt eftersom den skramla så första gången han fick den på sig. Den gör att man snabbt kan bryta det han håller på med utan att man skäller på honom. Han kan då göra rätt själv utan att vi drar, sliter eller skriker på honom. Han lär sig massor både snabbt och lätt.

Finns många varianter av burkar har jag sett och även kedjor och alla som jag hört använt det här sättet att bryta något på verkar jätte nöjda. För oss har den gjort många saker lättare.

Vi passade på att besöka djur/presnet affären som jag just nu inte kan komma på vad den heter. Men den på torggatan iaf och provade lite halsband och selar. Var dock inget som var helt bra men Dante fick en godis för att han uppförde sig så bra där inne och även ett ben som han fick när vi kom hem =)

Här är Dante på bryggan =)


ickan

Nyklippt nyklippt nyklippt nyklippt sååååååå gott !!!

Kategori: Allmänt

Äntligen! Nu har jag vare hos frissan. På ett nytt ställe denna gången och en annan tjej som klippt mig. Ja tror det blev bra. Lite tidigt och säga ännu eftersom det bara är en timma sedan typ ^^, Men känns iaf jätte härligt att det är lite kortare igen. Nu behöver man inte bråka så med håret på morgonen längre eller känna hur fult de ligger utan nu kan ja må bra med den biten iaf =) Mitt hår blir så tjockt så när det växt ut för mycket så ligger luggen i en klupt i mitten och uppe på huvet ser det ut som ja har en stor mössa och topparna som då är så upplippta ser tunna och slitna ut så detta var välbehövligt nu =) Älskar att va nyklippt.

Blev självklart lite fattigare men det är värt så mycke.. Jag gjorde mig även lite fattigare på lite hårvård och styling produkter när jag ändå var där ^^, Och så köpte ja en jätte liten och smidig plattång som ska och ja hoppas är så bra det är sagt trotts att den är så liten. Men iaf jätte smidig att ha med sig =)

En kass bild men här är en nyklippt ickan då =)
Det långa som hänger fram mot axlarna är det enda som är långt. Bak är det jätte kort och rakt av nu och ingen sluttning utan det långa är det enda långa och bak är det kort =P



Det ser inte ut som så stor förändring från när jag klippt mig förr så nu börjar jag bli rugen på att göra någon större förändring.. kanske samlar mod till mig att klippa mig kort även fram till nästa gång och så kommer det bli lite mer färg i håret i framtiden men nu så får det duga så här ett tag =)

Snön ute håller på att förvinna.. Härligt. Jag längtar då så mycket efter våren att jag vare ute och köpt mig en korg (eller balja eller vad ja ska kalla den) som jag ska ha i trädgården för att samla upp och bära bort löv och annat i =)


Nu ska jag och Dante snart ut på stan igen. Ska kolla i lite affärer och så är det ju bra för spralliga Dante att gå runt bland folk och andra hundar.. Han vill ju så gärna hälsa på alla hundar och blir helt till sig så detta måste vi träna bort nu. Synd att det ska blåsa så jobbig ute =/ Vore lite goare om det ville sluta.. men men...
Ska åka förbi hos Sandra sedan för min söta svägerska har vare så snäll å köpt med en ansiktskräm åt mig från bodyshop när hon var där igår. Tack gumman!!


/ickan

Film

Kategori: Allmänt

Igår tittade jag och Tobias på filmen Bedtime Stories.
En komedi som handlar om hotellvaktmästaren Skeeter Bronson som spelas av Adam Sandler. Han berättar sagor för sin syskonbarn på kvällen som dagen efter blir sagan sanning.

Den va kul men kanske inte nån så där kanon komedi. Men marsvinet Bugsy som är med är bäst med hela filmen =)

Här är en bild på marsvinet Bugsy.. Det ska finnas en viss likhet mellan Bugsy och Fiona har jag fått höra ^^



Idag har vi vare på Bio så det har bleve en film idag också =)
På eftermiddagen mötte vi Sandra och Henrik utanför bion och så såg vi filmen Män som hatar kvinnor.
Fruktansvärt hemsk men väldigt bra film precis som alla sagt. Det var trevligt att komma på bio igen för nu var det allt ett tag sedan vi var ute.

Michael Nyqvist och Noomi Rapace som har huvudrollerna i män som hatar kvinnor.


/ickan

Dante och syrran Varja

Kategori: Allmänt

På eftermiddagen idag tog vi oss äntligen iväg upp mot svanskog. Jag bråkade med alla kläder i evigheter. Det är kallt men inte jätte kallt, massa snö, mycke blött.. Så vad jag än tog fram så stämde det inte.. höll det snön och blötan borta så var det för varmt och kläder som va lagom skulle bleve genomblöta med en gång =/ Men fick till sist iaf klä mig för varmt för bättre det än att det blir blött. Jobbigt och trista väder.. Men som sagt.. Dante tycker det är stört kul ^^

Hemma hos Heidi och Andreas hade redan Linda och Dynamit kommit. Jag, Heidi och Linda la spår till hundarna. Nu fick Dante för första gången en vinkel i sitt spår. Kul att se hur han skulle fixa det. Spåren fick ligga en stund och jag försökte få Dante att ta det lugnt under tiden för han var lite väl sprallig och full i fart idag och ville väll hellre busa runt än lyssna på mig ^^

Spåret gick jätte fint iaf. Först stod han en stund och titta på mig bara ^^ Såg ut som han ville fråga mig vad fasen han skulle göra där ute i snön. Men så blev det fart. Lite för brottom och lite mycke nos i luften men så åkte nosen ner i backen. Han bromsade upp när vi kom till vinkeln och nosade runt men så tog han den och fortsatte =) Jätte kul att se han fixa det så lätt !!

Xtra, Tweed och Dynamit spårade på jätte bra. De är så ducktiga. Vi har ju inte spårat så mycket egentligen så roligt att se när de andra vovvarna som kan detta spårar.

När alla spåren var tagna kom Sophia, hennes lillasyster, Roger och lilla Varja till svanskog också. De hade vare i Karlstad på utställning med Varja. Av 42 valpar så fick Varja en 6:e plats. Jätte grattis. Tycker ja är jätte bra. Lilla Varja har växt så mycke sedan vi såg dem sist å hon är så söt å fin.

Varja är Dantes kull syster kanske jag ska berätta för dem som inte vet ^^
Dante och Varja fick hälsa och båda såg ut att bjuda in till lek så vi släpte dem lösa en stund så de fick busa.
verkligen en ÖVERLYCKLIG Dante sprang efter sin syster och han lekte så snällt och försiktigt med henne. Han hade dock lite svårt att lugna sig sedan men det var bra övning och jag är envisare så det blev bättre efter en stund.

Blev bjudna på kaffe och satt och pratade ett tag allihopa. Verkligen jätte trevligt !

Här kommer lite bilder från dagen.

Dante ska spåra.
Jaha ? Vad vill du ja ska göra ?


Så blev det fart.


Dante nöjd när han hittat sin leksak =)


Linda ute med Dynamit. Han är så ducktig.


Har tyvär ingen bild när Xtra spårar men här är det Heidi som är ute med Tweed.


Söta Tweed ser ut att vara full i bus.


Mysig bild på Tweed som gjort en stört dykning ner i snön ^^


Varja och Dante hälsar på varandra.


Kom igen då ^^


Nu springer vi...


Lite storleksskildnad mellan bror och syster ^^








/ickan

jaha... ?

Kategori: Allmänt

men.. våren då? Vart och varför trollade någon bort den?
Kändes ju inte så jätte kul när man titta ut genom fönstret i morse.
När jag precis vaknat och låg och drog mig i sägen kände jag mig sugen på en promenad med Dante.. så härlig promenad jag och Dante ska gå ut och ta nu. Trodde ju det skulle va fint väder och VÅR ute... så den promenaden kändes inte längre så trevlig när jag kika ut och såg hur det såg ut på andra sidan rullgardinen i sovrummet =/
Men Dante tyckte ju iaf det var stört kul med snön ^^

Min lilla pappa fyller år idag (Grattis pappa!) så på eftermiddagen när Tobias komme hem från jobbet åkte vi till Långed för att gå på kalas. Kändes som det var längesedan vi träffades allihopa nu så va jätte kul å ses!

Nu får de nog snart bli till att ta natten här.. känner mig rätt trött. Sov lite dålig i natt.. låg och vred mig fast jag var trött.. jobbigt sånt.. och i morse vaknade jag med nackspärr.. låg antaligen fel när jag väl somnade då..  känns lite bättre nu så hoppas det är borta i morgon igen...
/ickan

Ja å Dante

Kategori: Allmänt

Underbart med så mycket sol å fina dagar. Fortfarande lite kalla men mitt i solen var det fint idag på middagen.
Men strax efter middagen så kände jag och Dante att vi hade bra tråkigt och ville hitta på nått. Vi prata med Heidi och satte oss i bilen för att åka upp till svanskog och hälsa på.

Nere i stan körde alla som de blinda slåss.. höll på att smälla tre gånger på mindre än två minuter... En tant på cyckel i 120 kommer ner för en backe från min vänster sida och svänger ut rätt framför bilen mitt i vägen. Vill hon bli påkörd eller ???  Nere i stan står det en gubbe parkerad mitt i körbanan och en bil bakom som ja möter är nära att köra in i mig för han ska promt om fast han borde väntat tills jag paserat.. Men gubben borde ju inte stått i vägen heller så jag förstår han i sin tur som körde om också var iriterad... Vid nästa korsning står mitt möte och väntar men bestämmer sig plötsligt för att göra sin vänstersväng framför mig precis när jag kommer för att pasera så jag står på bromsen och får vänta för tredje gången... Va lite arg när ja lämna stan...

Uppe i svanskog tog jag och Dante en promenad ihop med Heidi som hade med sig Robin och Wixey. Robin är Dantes mormor och Wixey är moster. Dante har helt klart fått sin ljusa färg från sin mormor =)
Så stolt över min lille kille. Han fick inte nosa greja nått med Robin och Wixey utan nu var det bara promenad. Han skötte sig så fint. Brydde sig inte värst mycke om dem och med bara ett nej så lät han bli dem. Jätte härlig promenad.

Hemma hos Heidi och Andreas igen blev jag bjuden på kaffe och passade på att få lite hjälp med Dantes klor. Han tycker inte det är nått vidare kul men det funka rätt bra ändå. Tack för hjälpen!
Dante fick kampa lite med Andreas också innan vi gick ut igen för att köra lite lydnad.
Vi gick till hembygdsgården. Nu var Tweed och Xtra med istället. Dante gjorde jätte bra ifrån sig. Vi gjorde inte så många olika moment utan jag tränade en hel del på fot och nu gick svängarna ricktigt bra även om vi måste öva massa mer innan det är ricktigt bra så tycker ja han är jätte ducktig. Han brydde sig inte så mycke om de andra vovvarna nu heller vilket är så gott att se. Lite apport blev det också och nu var apporten flera gånger med hela vägen som det ska vara och han höll den även i munnen. Jätte nöjd över hur han har förbättrat detta. Så någon platsläggning och inkallning och så lite rutan. Han tycker rutan är jätte kul och blir bättre och bättre hela tiden! Gick ju även rätt så bra när Xtra och Dante skickades till samma ruta samtidigt nästan =)


Blev snabbt kallt när solen gick ner och vi bestämde oss för att det var bra för idag.

Nu åkte vi hemmåt igen till Tobias och fixade med lite mat och nu är vi gott trötta =)

Tack för idag Heidi! Va jätte kul att ses!


Så nöjd med lill killen idag! Han har vare så duckig!


Här är en skön bild på vilddjuret ^^

Han är jääätte farlig ser ni =P


Förklaringen till den till synes farliga minen är inte så farlig ^^ Han tycker nämligen att min hårblås är jätte kul och kommer springande så snart jag sätter kontakten i väggen för att jag ska blåsa på honom och så vill han bita i luft strålen därav denna öppna käft ^^

/ickan

Våffeldagen

Kategori: Allmänt

På middagen idag åkte jag och Dante iväg för att få lite mat till Dante pojken.. Lastbilen var redan på plats när vi kom så det var bara att lasta in säckarna i bilen. Slänga några ord med Heidi och Emma. Fick se Dundra som nu är utan sitt öga. Men det såg ju bra ut. Det ser inte så knepigt ut som man kanske tror å va fin hon är. Så himla söt tös =) Hoppas hon snart är bra i tassen också så Emma med vovvar kan vara med och träna!

Passade på att handla lite när vi ändå var ute. Massa påskfjädrar så nu ska jag och Dante ut och plocka ris någon dag =) När jag är ute så ringer lilla mor och frågar om jag är hemma för hon och far tänkte komma till Åmål. Så jag bjöd hem dem på middag på eftermiddagen.

När Tobias komme hem från jobbet och mor och far komme till stan fixade jag med soppa och så självklart våfflor idag eftersom det är våffeldagen. Mamma är nyoppererad nu i andra handen.. verkar inte så lätt att bara ha en hand som är bra men hoppas den snart läkt så du är lika bra i den som den andra nu. Pappa slapp att vara kock idag också.. va väll gott pappa.. du slapp vispa grädde  ^^

bytte tejpen på Dantes öron idag. Det såg ricktigt bra ut med en gång ja tog av den men de vill gärna resa sig så tejpen fick på med en gång igen..



Fick så fina tulpaner av mamma och pappa. Tycker så mycket om tulpaner! Önskar jag alltid hade ett par vaser med fina tulpaner i hemma ^^


Lyckades få lite liv i min gamla halvdöda mobil igår och rensade den på lite bilder och annat.

Bäbis Fiona bara några veckor gammal har somnat i mitt knä. 2005


Bäbis Zelma 2006


Lilla Zelma och Fiona längst upp i gamla klösträdet. (va gott det är å slippa den där blå väggen ^^)


Hjärta ^^


Längtar efter sommar och va gott de är att sitta ute i solen och äta glass =)
Denna bilden togs förra sommaren när jag Tobias och mamma och pappa var ute och åt glass.



Zelma igen.  (min lilla gosa ligger just nu här på min arm som alltid på kvällarna å bara är så go)



Satt och tittade på Rent Hus förut på tv4.. Den tanten hade samlat på sig saker den.. från golv till tak bokstavligen i alla rum överallt. De slängde 10 TON med skräp =O
Ska rensa ut en massa garderober och annat i morgon och slänga massa ja också... men några tio ton lär jag inte hitta och slänga för då skulle lägenheten va tom sedan ^^ Man samlar alltid på sig för mycket. Men jag är expert på att slänga bara jag tar mig tid att rensa =) nu ska det vårstädas på djupet.

Så hemskt trött på mitt hår =S Det är långt och hemskt.. Ska äntligen å klippa mig.. på tisdag.. såå gott !!
Någon som har tipps på frisyr?
/ickan

APPORT

Kategori: Allmänt

När Tobias kom hem från jobbet tog jag med mig honom och Dante ut i solen för att låta Dante springa av sig. Vi passade på att träna lite apportering och att apporten ska lämnas till mig och inte släppar en meter före ^^ Funkar ibland.. men det blir bättre så det finns hopp =P

Bildbomb !!

Metall apporten


Han har bra fart.


Den lilla trä apporten.


Spanar




Kasta då...


Här kommer ja..


Jätte farlig ^^




Glad ? ^^


/ickan

Vårstäda =)

Kategori: Allmänt

Har några lediga dagar denna veckan så nu ska jag vårstäda. Rensa ur alla skåp å skrymslen. Fick ett ryck i går och möblereade om lite i köket. När Tobias kom från jobbet hjälpes vi åt att slänga skräp och åka till återvinningsstationen. Sedan åkte han och tränade. Fixade med lite mat och så kunde vi äta när han kom tillbaka. Vid bordet som nu står åt andra hållet ^^ Får prova att ha det så ett tag men inte säker på att det känns rätt än.

Vilket härligt väder det är ute idag. Gott att det inte blev så mycket av snöandet. Ska ta en sväng med Dante nu ut i solen och kanske träna lite =)

/ickan

Rebecca

Kategori: Allmänt

Idag fick vi upp tidigt och göra oss iordning. Dante han har vare hos svärföräldrarna så när vi lämnat av honom där åkte vi ner mot Färgelanda för att gå på dop. Linda och Tobias lilla tös Rebecca har döpt idag. Med mig bakom ratten som absolut inte hittar nån stans och Tobias som kartläsare som precis som mig inte vare i de delarna av skogarna innan letade vi oss längre in i skogarna tills vi hittade till kyrkan mer eller mindre av en slump att vi såg den till slut ^^ (vi fick ju veta att det gick att komma ännu längre ut i skogen så vi får försöka med det nästa gång ^^)
Kyrkan var stor och fin och när prästen predikat klart fick vi se när Rebecca döptes. Dopet var fint och det var reoligt att träffa Linda och Tobias igen. Emilia och Felicia har bleve så stora tjejer nu och de var så ducktiga. Sedan följde vi med till församlingshemmet och där bjöds det på smörgåstårta och sedan kaffe och trårta. Så detta har vare en helg väl fylld med tårta =P
Rebecca fick så mycket fint och när vi kikat på det fick vi tacka för oss och börja resan hemmåt igen för att hämta Dante igen.

Tråkigt nog lyckades vi med att glömma kameran hemma så jag fick knäppa några bilder då av sämre kvalite med min mobiltelefon.

Här är hela familen.


Mamma Linda med lilla Rebecca


/ickan

Kalas

Kategori: Allmänt

Det blev en jätte go och lång sovmorgon idag ^^
På eftermiddagen åkte vi iväg på kalas.. stannde till i Långed hos mor å far för att lämna av lite saker. Hugo min bror son var där också. Var så roligt att se honom igen och höra hur han haft det när han var utomlands.
Sedan åkte vi vidare till dingelvik där det var kalas för Tobias moster. Vi fick så god mat och tårta. Dante han har uppfört sig bra. Bara lite för sprallig med en gång men han lugnade sig rätt så snabbt denna gången. Börjar nog förstå att han inte kommer nån vart eller får hälsa när han är så sprallig.

Nu ska vi sova i några timmar och snart upp för att åka iväg på dop =)

Här är en bild på lill killen. Han är nu 9 månader våran plutt. Bilen tog jag igår när jag och Dante var nere på stan och så var vi nere i hamnen och gick på bryggorna. Det har vi ju inte direkt gjort på hela vintern nu men han klara det fint. Jag hoppa och stampa på rampen till bryggan så det väsnas och gungar. Han blir väldigt låg och försiktigt går han över men behöver inte tvinga över honom eller locka nått på honom utan han går bara med mig..  han blir så glad när han får beröm så även om det är lite läskigt så gör han det utan några större problem.. det är lite läskigt men också väldigt spännande verkar han tycka..  Jätte kul å se =)



/ickan

Lydnadsträning i svanskog

Kategori: Allmänt

Ja igår åkte vi upp mot svanskog igen =)
Jossan var där med Eros och hennes vän Terese med sin vovve Rocco. Linda och Dynamit hade precis som oss också hittat dit och med Heidi som hade med Xtra och Tweed gick vi till hembygdsgården och tränade lydnad.

Nu var det längesedan vi tränade lydnad ihop så de va jätte kul. Dante uppförde sig jätte bra och jag är jätte nöjd. Han brydde sig inte mycke om de andra hundara utan konsenterade sig på mig och klarade allt vi tränade på jätte bra.

Vi testade nu metalaporten som ja skaffat nu i vinter. Har kännts lite kallt att använda den ute men nu är ju våren här =P
Apporten i trä hämtar han ju men han håller den ibland fel och är väll inte jätte sugen på den. Metallapporten har jag skaffat för att det kan ju vara bra att lära honom ta en i det materialet också.

När han bara var några få månader någon gång på sensommaren hittade han en sån apport som Heidi hade med sig ut när vi tränade på bruks en gång och den tyckte han ju var kul så förväntade mig inga större problem.
Det var det inte heller. =D Han vill så gärna hämta den. Han gilla den till och med mycke mer än jag trodde ^^  Han tar den rätt och tycker den är jätte kul ^^

Platsläggande i grupp tränade vi på ihop och Dante var jätte ducktig =) så nöjd!

Var verkligen jätte kul att träffar allihopa och träna lydnad ihop! Tack alla!



Idag har det vare jobb igen. Mycke med trädgårsmöblerna nu som ska vara på plats med skyltar och allt annat nu snart. Många skratt under dagen blev det ^^ Lotta och Jeanette är ju för roliga ibland. Men i slutänden lyckades vi rätt bra ändå med att få ihop allt.. Alla kunderna hade ju till och med fått sina sängar och annat och ingen var bortglömd ^^
Vi har en praktikant på jobbet också. Roligt med ett nytt ansikte. En jätte ducktig tjej som ska vara där i några veckor.

Nu ska det snart bli natten här.. sitter och gäspar... natti !!
/ickan

I skogen

Kategori: Allmänt

Nu var det längesedan vi var ute och körde sök eftersom vi vare upptagna eller jobbat nu ett par helger. Idag var det sökträning planerad igen och denna gången här i Åmål inte alls långt från oss =)
Tobias kom hem från jobbet tidigt i morse och hade nästan inte hunnit mer än dit innan han fick vända för han mådde så dåligt. När han kom hem och såg ut så trode jag att nu är det magsjuka som gäller för oss här =(
Men när han fått sova ett tag så kände han sig bättre igen och ingen magsjuka verkade det vara som tur var.
Så även han kunde följa med ut senare på dagen för att träna sök.

Var ju fint väder idag men tyvär lite för blåsigt så det var lite kallt ändå. Hundarna hade det inte heller helt lätt när det blåser och dofterna inte är där de ska va..

Idag var vi rätt så många ute i skogen två nya hundar med mattar var med. Heidi och Andreas med Tweed och Xtra var med och Jessi med Disel och Nala.
De nya var Mikaela (kusin till Tobias) med hunden Ronja som är en american akita. Jätte söt och go nalle. Hon skuttade så härligt ut i skogen och såg ut att tycka detta var jätte kul ^^ Det är så härligt att se när hundarna tycker det är så kul.
Och så var det Johanna med vovven Tasty som är en Amstaff. Liten tjej på 7 månader och full i fart och energi. Även hon såg ut att tycka detta var jätte kul och förstod snabbt vad detta gick ut på =)
Tasty löpte dessvärre och Dante var direkt efter henne vilket blev lite extra träning och störning för honom ^^ Det gjorde inte mig något då jag mest ser det som bra träning.

Första skicken gick så där. Det fanns ju massor att lukta på när en liten söt tjej vare där innan ^^
Men så hade Heidi en bitstock med sig och när det kampades lite kunde han konsentera sig på sökandet igen och gjorde mycket fina och raka stick. =)
Detta tyckte han var kul och bra att se att det gick att bryta hans intresse för tikdoften.

Lite små frusna var det gott att komma in i bilen igen där det inte blåste så och så hämte de vi pizza innan hemfärd för nu var magarna hungriga efter allt spring i skogen.
Efter pizzan blev det SJÄLVKLART ett bad i badkaret ^^ *haha*

En bild jag lånat av Heidi.
Dante redo för sök =)


Nu har vi äntligen fått en massa olika kanaler här hemma. Hörru Tobias.. nu vet man ju inte vilken film man ska se på längre ^^

/ickan

sovmorgon ^^

Kategori: Allmänt

såå gott med sovmorgon!

På eftermiddagen har vi vare hos svärföräldrarna igen och även idag var Sandra och Henrik också där. Vi blev bjudna på middag. Jätte god mat och efterrätt. Sedan kaffe och massa prat och skratt =D

Snart dax att sova å sedan är det jobb igen.
/ickan

lite ledigt

Kategori: Allmänt

Nu är det äntligen helg igen. Jobbat idag men i morgon ska ja äntligen vara lite ledig.
Sovmorgon =P
De har ja saknat nu!

På jobbet tittade mamma och mormor in idag. De var här i stan å shoppade lite. När jag slutat jobbet letade jag upp dem i stan igen och hängde med dem när de handlade och tjötade lite till. Jätte kul å se er =)

Ikväll har vi vare hos mina svärföräldrar och även Sandra och Henrik va där. Vi beställde pizza och har tittat på malodifestivalen finalen.
Van rätt låt tycker du?
De tycker ja!!! Ja gillar den. Hoppas den kan gå bra utomlands också sedan =)

Nu ska vi snart krypa ner under täcket... ja är såå trött.
/ickan

Bruksanvisning!

Kategori: Allmänt

En ny lång dag på jobbet är gjord. Det är mycket plock inför sommaren nu med allt som har med trädgård att göra. Jag har monterat och monterat och monterat... Idag blev det iaf en paus när jag tog emot skummet och prickade av och plocka ordning på allt det.

Många bruksanvisningar har jag sett... Mycke dumt kan man hitta i dem om man läser noga. Som tex så kan det stå på glasborden att man inte får stå och hoppa på dem.. Okej.. Ja det är man ju sugen på att göra på ett bord med en tun glasskiva =S

Men idag packa vi upp en som verkligen var kanon! Här börjar de verkligen från början när de beskriver hur man fäller upp en stol. Dumt nog bara den biten att de i bilder beskriver hur du fäller upp en färdig monterad stol som man inte kan fälla upp på fel sätt. Men här ska ni får se en bild på bruksanvisningens första ruta. ^^



ja.......... så bara så alla nu vet det så MÅSTE man altså lyfta stolen ur kartongen före men kan fälla upp den ^^

/ickan

Hej hej!

Kategori: Allmänt

Ligger uppkrupen i soffan och bara tar det lite lugnt så här på kvällen efter en hel dag på jobbet med bara montering av möbler..
Över mina ben och fötter ligger Dante och framför min mage på min arm ligger Zelma. Mysigt och fullt i soffan ^^
Nu är det snart helg. Ska bli gott. Ska ja hinna med lite mer träning med Dante =)
Igår gick ja med migrän hela dagen på jobbet. Mindre kul.. Jobbig och ingen tablett hjälpte mig. Men känner mig bra idag och faktiskt rätt pigg för att vare en så tidig dag på jobbet.

Nu ska vi fixa med kvällsmat och krypa upp i soffan allihopa igen och då även Fiona och Tobias =)
/ickan

Lång arbetsvecka framför mig

Kategori: Allmänt

Ja.. Nu är det måndag igen och första dagen på arbetsveckan är gjort. Det blir jobb mest hela veckan.
Kul att komma till jobbet idag och prata med alla om helgen och hur trevligt vi hade. Hoppas vi kommer ut snart igen!

Missa ju att berätta igår om en butik till vi hitta i Karlstad. En lite större djuraffär =) Dit ska vi ta med Dante och förhoppningsvis kunna prova ut en fin sele till honom någon gång. Skämde bort honom och köpte med massa lördagsgodis i roliga former till skrutten där hemma. Även Fiona och Zelma gillade godiset ^^ Och jag hitta en så go säng till katterna som jag hoppas finns kvar nästa gång vi åker dit för den kommer hårtussarna att gilla =P

Igår när jag var sååå seg och Tobias och Dante tog en lång promenad måste jag bara berätta va söta de måste sett ut å va ^^ Tobias gick till torget och köpte korv i bröd till sig och Dante. De efter hade skarattat lite och klart de måste sett sött ut för en korv fick Tobais och den andra köpte ha ju till Dante ^^ Mysigt. Önskar jag vare med er!

Tobias har lärt Dante att lägga sig på sidan. Han har näst intill vare omöjligt att få att lägga sig på sidan när man vill lägga honom för att titta på tassarna, megen eller nått. Jätte bra att han nu kan göra det på konando. Det underlättar ju väldigt =) Jätte bra! Nu lägger vi till att han ska rulla runt också ^^ Roligt med lite sånna där små trix. Det kommer bli mycke trixande här men får ta en sak i taget =D
Än så länge kan han sitt, ligg, stå, snurra runt, sitt fint, puss, tacka (känns som ja glömde nått nu) och nu ligg på sidan och nästan rulla runt. Han kan ju så mycket mer om man räknar med all lydnad och saker som att han förstår vad vi menar när vi tex säger försiktigt eller hämta den och så vidare.  Men de där små trixen är kul och det kommer bli massa sånt =P Han tycker det är jätte kul =D

Nu ska jag tömma tvättmaskinen och sedan blir det natten så jag orkar upp och kan gå på mötet på jobbet i morgon.. Tiiidigt.. ja som skulle ha lite sovmorgon trodde ja...

Tobias är bara för go. Känner mig så trygg med dig! Jag är så lycklig för att jag träffat dig. Du bryr dig så mycket om mig och gör så mycket bara för mig. Älskar dig!

/ickan

Bakfylle bloggen

Kategori: Allmänt

Igår Lördag var en underbart rolig dag ända från morgon till kväll =)
Vi började på förmidagen med en tur till Karlstad. Dante var hos svärföräldrarna hela dagen och vi åkte ihop med Sandra och Henrik =)

Vi han med mycke i Karlstad men konstatera att vi nog ändå hade behövt ännu mer tid ^^
Först åkte vi in till stan och där kika vi i lite klädbutiker, clas-ohlson och SJÄLVKLART Body Shop som ja och min söta svägerska är så förtjusta i =P Killarna var så ducktiga och hängde med oss runt och hade så mycket tålamod.. Men efter att jag och Sandra vare inne på Body Shop i en dryg halvtimma så tyckte de att vi skulle snabba på lite *hihi* Butiken är dessutom inte alls stor men såå mycke spännande man bara vill ha. Handlade lite självklart och fick en fin gåva på köpet så jag hade massa roligt med mig hem =)

Magarna började kurra så vi stannade på Burger King och käka lite.
Så blev det ett stopp vid Biltema, Elgiganten och för mig och Sandra var ju ett besök i djurafären ett måste =)
Eftersom klockan knallat på och bleve rätt så mycket så fick vi hoppa över Bergvik denna gången och åkte direkt till Ikea.
Skulle inte ha så värst mycke denna gången men ändå när man kommer till kassan så har man hittat massor *hehe*



Så blev det hemfärd. Hemma var jag mest sugen på att börja plocka med allt nytt vi hade med hem men jag fick bara ställa kassar och göra mig iordning för en ute kväll. Personal fest =P
Vi träffades hemma hos Chefen. Många skatt och roligt att träffas även utanför jobbet ibland. Lite senare blev det Hc.
Synd att det ska va så tråkigt där bara. Men vi hade allt kul ändå. Mindre kul idag när man vare såå seg. Men jätte kul igår!

Nu ska vi sova lite så vi är redo för en ny arbetsvecka.

Tack för att du är så himla go Tobias. Jag älskar dig <3
/ickan

Vårkänslor ^^

Kategori: Allmänt

iaf på jobbet när vi nu börjat få fram sommar möbler och annat ^^ Jag har monterat hela dagen. Passar ju mig kanon för ja tycker ju det är kul medans de andra tycker det är tråkigt =P
Jobbar mest hela tiden just nu känns de som.. Skulle vara ledig igår men då ringde de och behöver ha lite hjälp på eftermiddagen så jag fick jobba en stund då också.

Har inte mycket att berätta om när man bara jobbat.. Man hinner inte så mycket mer än jobba just då..  I går han jag iaf ut och shoppa lite =P lite nya kläder och skor och så fick jag äntligen tid för att gå å få lite råd om ansiktskräm. Har en jobbig hy och den enda krämen jag känner till som funkar har slutat säljas så nu är jag i djungeln av ansiktskrämer i jakt på en ny som ska funka lika bra =) Tror jag hittat ett par stycken som funkar nu men om de är lika bra vet jag inte ännu.

Nu vill ja ha helg.. hoppas på shopping i Karlstad och kanske lite party under helgen å träffa lite vänner =)

Nu blir det iaf natten så man orkar upp och kan fortsätta montera sommarmöbler. Snorkel och cyklop fick vi fram idag också ^^ Är det någon som är badsugen? =P

/ickan

Ett lydnads pass!

Kategori: Allmänt

Med Tobias som fotograf har jag och Dante tränat lydnad idag. Det vad kallt ute men höll man bara igång så vad det jätte gott ute. Tobias som mest fotade och då stod still vad det nog värre för. ^^

Vi började med fot. Vi snubblade runt där på isen och de va inte lätt å gå där men han skötte sig fint. Svägnarna åt vänster gick så där idag om jag ska klaga på nått men ändå okej. Var nog delvis för att jag snubblade runt där på isen också ^^








Plattsläggandet gick fint och det har vare jätte bra nu det sista tycker ja =)
Ställande och läggande under gång gick båda bra också. Det är läggandet som vill bli långsamt.. Men jag tror delvis det var leran på marken som gjorde att han inte var så snabb idag. Mycke nöjd iaf =)






Kamphund atakerade fotograf =P


Måste ju busa lite också. Inte bara träna ^^


Flyyyger ^^




Apporteringen gick också bra =) Vi jobbar dock fortfarande på att han vill släppa den en meter innana han kommer till mig men idag var den flera gånger med ända tills han satt sig vid min sida så ett jätte bra steg frammåt för oss =)


Så kom vi till rutan. Detta tycker Dante är jätte kul. Han fokuserar lite för mycker på den närmsta högra konen. Men vi håller på att jobba bort det så att han kommer mer till mitten av rutan. Men han är jätte duckig för att inte tränat det mer än vi gjort hittils. =)


Vi avsluta träningspasset med att träna lite med lösrullen som vi använder när vi kör sök.
Tobias fick då vara med och röra på sig så han slapp stå å frysa ^^
Tobias tog rullen med sig och försvan bakom ett träd och jag skicka Dante. Det gick jätte bra idag. Han kom fint med rullen och nu fokusera jag lite mer på att rullen skulle till mig också och inte ligga på marken en meter framför mig ^^
Mycke bättre nu! Han gjorde mycke bra ifrån sig idag =)
Vi får ha lite koll för det går en hel del folk med hundar där vi träna idag men Dante han är så konsentrerad så den störningen gör inte mycket. En kvinna med en dobermann gick förbi och dobermannen var nog sugen på att leka med Dante eller nått för den ville inte förlja med kvinnan därifrån ^^ Dante gav dobermannen en blick men roligare än så var den inte för han var så fokuserad på att han skulle till Tobias bakom trädet. Så härligt ! Full fart och kom fint tillbaka med rullen till mig =)

Hemma har vi städat lite.. tvättat och bara tage de lugnt...
Nu är det snart en ny arbetsvecka också =/

Satt och pratade med Heidi på msn och fick en massa bra tips på hur vi kan förbättra våran lydnadsträning med Dante. Blev så sugen på att träna med en gång och testa allt.. Synd det redan var så mörkt ute =(
Men vi får ta en lydnadspass snart !!

/ickan

Vår!

Kategori: Allmänt

Iaf i rabatten här.. Men nu kommer den allt snart den efterlängtade VÅREN !!



Kan även visa vad det hittils har hunnit bli av den alla hjärtans dags presenten Tobias fick av mig. (ja vet.. men ja tyckte den va söt ^^)
Det började med att han fick ett ägg. Ägget skulle läggas i vatten tills skalet spräcktes.


Ägget sprack och en böna blev synlig. Det mystiska var ju att på bönan kan man läsa texten I LOVE YOU


Ur bönan har en växt börjat komma nu. Den börjar bli rätt hög och även om skalet från bönana nu är borta kan man fortfarande läsa texten och vi kan även se att det finns hjärtan på andra sidan. Blir spännande att se hur den blir när den växer till sig och slår ut lite mer =)





Det är iaf en present som han får jobba lite med =P
/ickan

Badat

Kategori: Allmänt

Måste uppdatera en gång till nu i kväll för att visa några tokiga bilder på Dante ^^
Det har lucktat lite väl mycket hund nu så det var dax för ett bad tyckte husse och matte.
Bada går bra men han verkar inte tycka det är något vidare kul så där och han tycker absolut inte alls om att vara blöt ^^ Så han ser noga till att torka sig själv efter åt.. Med handduken =P Han kråmar rullar in sig i handduken och tar även hjälp av mattan för att bli torr igen. Tur att han inte har så lång päls så han är ju inte så blöt.

Fiona sitter i hörnert och spanar in Dante som kråmar runt på handduken och mattan ^^









Vädrade lite och släppte in lite frisk luft. Här sitter hela vårt Zoo och vädrar nosarna och spanar!


/ickan