anjelICKAN.blogg.se

Barnmat

Kategori: Tips, prylar och inredning

Nu har jag ett bra tipst till alla som gör egen barnmat. Jag har fått en jätte bra grej av mamma som är köpt på Tupperware och heter Smooth Chopper
 
 
Den är verkligen jätte bra..Jag har använt den massor nu när jag gjort storkok med mat till Elvin.. Den är även jätte bra till frukt som Elvin får till efterrätt och mellanmål. Den är liten och tar inte mycket plats och det blir inte så värst mycket disk =) Den hackar mig mixar ihop allt och det finns även en visp med som man byta mot knivarna om man istället vill vispa..
 
Elvin ger mig dessutom MVG i matlagning nu när han vant sig vid all mat och han äter allt och han äter massa mat =D
 
/ickan
 
 

Strömstad

Kategori: Allmänt

Igår var vi på en dagstur till kusten med mamma och pappa.. Första stoppet blev i Långed där vi packade in oss alla fem i pappas bil och så åkte vi mot Halden i Norge.. Elvins första utlandsvistelse ^^ kort sväng in i Norge men det var en fin väg att åka på =)
Vi åkte över den nya Svinesundbron tillbaka till Sverige och stannade och åt lite mat och shoppade lite i Svinesund =)
Sedan åkte vi vidare mot Nordby och shoppade vidare där.. På kvällen åkte vi in till strömstad och åt glass och bara hade det gott.. Vilken perfekt sommarkväll.. Värme och vind var helt perfekta och jag önskar det alltid var precis så ute =)
 
Elvin var så snäll och go hela dagen <3
Det blev till och med rätt sent innan vi var hemma och fick honom i säng men det gick lika bra som vanligt även om vi rugga på våra normala tider och han sov som vanligt hela natten.. eller ja ^^ nästan iaf.. han vakna vid 6 i morse och fråga oss lite trött om vi skulle gå upp men när jag gav honom nappen och filten så somna han om med en gång i tre timmar till.. perfekt =D
 
Tack mamma och pappa för en jätte trevlig dag <3
 

Fönstret har stått på vid gavel hela natten och det blev en härlig temperatur inne under natten så vi har sove jätte gott =D
 
regnet höll sig borta idag också fast de igår lovade regn.. Men vi var så klart glada för det och tog fram penslar och färgen igen och hjälptes åt att måla vedboden en gång till så nu är det klart =)
 
Dante och Elvin ute på gräsmattan <3
 
/ickan

Badbebis <3

Kategori: Allmänt

 
Min badbebis <3
 
Elvin sätter sig upp i badbaljan nu.. Det har vare så bra att ha honom liggande i badstödet.. Men nu var de slut på de sa Elvin... nu slår han händerna eller leksakerna i vattnet istället för sparkarna med fötterna så jag blir genomblöt nu också ^^
 
I fredags kände jag äntligen att hans två första tänder är påväg upp =P
åh va han kryper nu... de går undan nu och man kan inte titta bort i en sekund ens innan han tage sig fram till något olämplig ^^ Nu får vi börja plocka bort saker från hans höjd och barnsäkra stället ^^
 
I söndags var vi på kalas i Dingelvik för Tobias kusin Lina =) Vi hade jätte trevligt som vanligt och fick av Ulf med oss en stor hink med grus hem som vi ska ha att lägga under markstenen =D
 
Idag har Tobias och svärfar grävt ner rör och sladdar i gräsmattan ut till vedboden så vi ska få upp lite lampor där ute så vi kan se att hämta veden även när det är svart på vintern =P
 
Jag har roat mig med tvätt och busat med Elvin idag =) Har torkat tvätt med hjälp av en ac/avfuktare idag då vår torktumlare verkar ha gjort sitt =( Man har bleve så bortskämd med den nu så vet inte hur man ska stå ut att inte ha någon ^^ Det är så bra att få köra handdukar och Elvins alla kläder blir så mjuka och fina...  Får försöka skaffa oss en ny snart =)
 
/ickan

Målat

Kategori: Allmänt

usch så fort dagarna går.. nästa vecka har Tobias sin sista semester vecka =( Det har vare så gott att ha honom hemma i två månader men veckorna har gått i rasande fart..
 
Förra torsdagen kom mamma, pappa och farmor hit och hälsa på oss.. nu i tisdaga var vi hos Tobias föräldrar på middag.. Igår var jag och Elvin ute och fikade ihop med Emma och så följde vi med henne hem och såg vart hon bor  =) Va så kul att sitta och tjöta om allt möjligt.. =) men annars har vi mest tage det lugnt och grejat här hemma..
 
Idag har jag och Tobias målat vedboden en första gång.. hoppas det kommer fler dagar utan regn så vi hinner ta den en gång till i år.. =)
 
Min humle =P
Jag tog med mig en rot från den enorma humlen jag hade utanför längeheten på mor annas och den har tage sig fint här i trädgården =)
 
Vedboden under målning =)
 
Tobias goa mormor har gjort rabarbersaft till oss av våra rabarber =)
Jätte kul när man kan ta tillvara på det som växer i trädgården.
 
Har vare ute med Dante så han har fått simmat nästan varge dag =)
 
 
/ickan

Semester i Grebbestad

Kategori: Allmänt

Ett par veckor har gått.. här har vi haft fullt upp varge dag men även hunnit med en minisemester =)
För ett par helger sedan var jag och Elvin med mamma och pappa på Bloms nere i mellerud. Va många år sedan jag var där senast och det såg ut att finnas mycket mer bra saker där nu. Elvin fick massa nya kläder och så åt vi lite mat på cafet bredvid =)
 
I veckan som gick nu kom sommaren tillbaka =) På onsdag jobbade jag på travet igen ihop med Sandra som vanligt och det var ricktigt varmt och soligt.. Det var blues trav så det var snabbt fullt med folk och alla är glada och ser fram emot ett trevligt trav när de kommer =)
 
Så i torsdags åkte vi äntligen iväg på vår minisemester till Grebbestad =)
Bilen blev fullpackad och vi åkte till affären och träffade Sandra, Henrik och Annie som vi bokat stuga ihop med. Vi handlade lite innan vi åkte mot Grebbestad och vår stuga.
 
Elvin och Annie i kundvagnarna =)
Visst är kusinerna fina! Redo för semester ^^
 
Det var verkligen en jätte fin stuga. Vi hyrde av en familj som för bara ett par år sedan byggt en stuga ovanpå sitt garage. Det var helt perfekt för oss och hade allt vi behövde. Kök, sovrum, badrum, altan med grill =D Hela området var rätt nybyggt och det var bara jätte fina villor runt om oss.
 
Påväg ner till bryggorna
 
Vi stannade från torsdag till söndag och han med massa kul.. När vi kommit i ordning med allt i stugan letade vi upp en väg ner till centrum och gick runt på bryggorna och kikade i affärerna och åt lite lunch. På kvällen gick vi tillbaka till stugan och tände grillen. Vi hade en jätte bra altan utanför där vi hade det jätte gott i solen hela kvällen. Båda barnen har sovit så bra i stugan =)
 
Elvin tittar på alla fina båtar nere vid bryggorna =)
 
Elvin fick en pool som båda barnen har lekt i (utan vatten) när vi vare i stugan
 
På fredag duka vi frukosten ute på altanen och kunde njuta av den i solen. Vi gick även idag ner till centrum och bryggorna. Det blev en promenad bort till grebbestads camping också där vi spelade minigolf. Det var lite annorlunda banor där.. sånna har jag aldrig spelat på tidigare. Det skulle utseendemässigt mer se ut som riktig golf och var inte de där klassiska banorna med träkanter. Det var jätte kul.. Henrik tog hem vinsten, jag och Tobias fick dela andra platsen och Sandra var strax efter =) Vilka snälla barn vi har som satt så nöjda i vagnarna medans vi spelade =)
På vägen tillbaka mot stugan köpte vi färska räkor, aioli, bröd och vin. Vi hade tänkt gå ut och äta räkfrossa men när vi förstod att regnet var på väg och man fick ju mer för pengarna när man köpte allt själv så bestämde vi oss för att ordna egen räkfrossa i stugan =) Det började dugga på vägen hem mot stugan men blev inte så farligt mycket regn ändå och under natten gjorde det ju inte oss så mycket. Vi hade en jätte trevlig kväll och så gott det är med färska räkor!!!!!!! Vi myste i stugan och spelade kort på kvällen =)
 
Morgonmys i mamma och pappas säng i vår stuga
 
Och så klart massa morgonbus med en gång på morgonen när båda bebisarna vaknat ^^
 
På lördagen var det mulet ute men fortfarnade väldigt varmt.. Vi åkte till den nya sport shoppen. Den var jätte fin och bra stor så det tog ett tag att gå genom allt ^^ Vi hitta lite bra kläder till oss alla tre =) Vi var lite roliga och bland annat köpte oss marinblå puma tröjor till oss alla tre ^^ hehe...
Toaletterna var en sevärdhet de också ^^ Ett stort akvarium delade av vägen in till herrarnas och damernas. Väl där inne är handfaren genomskinliga med en plastfisk i och liknar akvarium de också ^^ Inne på toaletten med skötbord fanns det dubbla av allt.. en stor toalett och bredvid en liten för små barn och även ett stort handfar med en litet bredvid för barn ^^ de va sött haha... lite annorlunda.. måste ju va kul för barnen =P De har en jätte stor lekplats för barnen innanför entren. Den gick ända upp till taket i en hinderbana med rör och bollar och studsmattor där det såg ut som barnen hade jätte kul.. där kommer nog Elvin vilja leka om några år =P
 
Annie shoppar på sport shoppen =P
 
När vi shoppat klart åkte vi ner till bryggorna och åt pizza och sedan fick det bli en glass innan vi åkte tillbaka till stugan och hade en mysig kväll med kortspel och massa skratt =)
 
Pappa och Elvin på pizzerian. Elvin "äter" pizza ^^
 
På söndag var vi så trötta så det blev inte så mycket mer med oss än packa och städa stugan efter oss och vid lunch åkte vi hem mot Åmål igen =) Det har vare en kanon helg!!
 Jag älskar Grebbestad och om jag kunde skulle jag lätt vilja flytta dit!
 
Idag har vi haft de lugnt här hemma fram till kvällen då vi åkte till Sandra och Henrik för att grilla upp de kött vi köpt innan vi åkte till kusten och som vi inte han göra åt där nere =) Även svärföräldrana var där och vi har haft en jätte bra kväll där.
 
Svärmor Carina med båda barnbarnen
 
Elvin testar Annies gunga.. han skratta och skratta och skratta ^^ Nästa sommar får det bli en gunga här också =P
 
Och så måste jag ju berätta att Elvin lärt sig krypa/åla frammåt =) Han har vare så frustrerad länge nu över  att han barar kunnat skjuta sig bakåt och kommit längre bort från leksakerna han vill nå men nu kommer han äntligen frammåt den ducktige lille killen <3 Han är så nöjd. Han började direkt vi kom hem från kusten igår =P
Förra onsdagen blev han 7 månader <3
 
Innan vi åkte till kusten hjälte Elvin mamma med tvätten <3
 
/ickan