anjelICKAN.blogg.se

vart tar tiden vägen ?

Kategori: Allmänt

Veckorna går så vansinnigt fort =O
Förra helgen bestod av kalas i Bengtsfors, va ute och åt pizza med Sofie och Kricke, hälsa på hos Sandra och Henrik och så blev de lite pyssel här hemma...
Vi har börjat greja i vardagsrummet.. Tobias håller på att slå ner den öppna spisen.. sten för sten får det bli för att inte göra någon skada på muren bakom..
Under veckan har vi bara jobbat och så har vi fått mer snö =( Ja som hade vårkänslor i måndags..

Igår var vi i Svanskog på dagen hos Heidi och där blev det lite träning med hundar och släcktträff för Dante =)
Det var 7 amstaffar och en söt lite tax =)

Heidi har tage bilden =)
Sofia och Dan med taxen Harley och lilla Twix, Tobias med Heidis hundar Tweed och Xtra, jag med Dante, Roger med Varja, Sofie med Diza och Sofia med Blade.



Vi tränade lite lydnad och vovvarna fick häla på varandra =) Dante är ju hel kär i Diza och tycker att hon luktar väldigt gott efter löpet så hon var ju hans stora idol där men även Twix och Harley var spännande =P
Sedan blev det kaffe hos Heidi och massa hund prat =) Dante var stressad värre och ville bara vara med Diza som låg under bordet... inte lätt å va hane när man inte får som man vill verkar det som  =P Efter en lång stund blev han iaf för en stund något lugnare och tystare och jag kunde äntligen få ge han lite beröm också =) Men det är ju bra träning för oss!
Dante och Diza fick springa av sig lite ute sedan innan vi åkte hem.. Diza ville nog leka men trögfattande Dante hade bara andra tankar ^^ killar asså =P

Hemma gjorde vi oss iordning och så hämtade Sandra och Henrik upp oss =)
Vi åkte till galna tuppen i säffle och åt mat.. god mat och mysigt värre hade vi det! Vi bestämde oss dock för att ta en kaffe på mcdonald innan hemfärden till Åmål =P

å nu är redan den här helgen också slut... dax att ta natten och göra sig redo för en ny arbetsvecka =)
natti!

ickan =_)

min Kurran <3

Kategori: Allmänt

Igår fick min lilla gumma somna in =(
20 år är inte illa!



Tror det var efter förskolan som jag hemma på balkongen hörde en litet kattunga som satt och skrek någon stans.. Vi hitta den lilla kattungen i buskarna utanför hos mamma och pappa.
Vi fick reda på att min förskolelärares katt nyss fått kattungar och att hon just hade flyttat.. Kattmamman försökte gång på gång gå tillbaka till det gamla huset med alla sina kattungar och den lilla som vi hitta i buskarna hade tappat bort mamman och syskonen på promenaden till det gamla huset..

Min förskolelärare tyckte det var jätte bra att en av kattungarna hade hittat ett eget hem och hon fick stanna =)
När vi frågade henne vad hon ville heta började hon spinna och kurrande var riktigt högt så det blev Kurran!

Jag bäddade ner Kurran i dockvagen och gick runt i huset med henne.. tog på henne kläder och bar runt på henne hela tiden.. Mamma trode inte hon skulle tycka om mig ^^ jag var ju snäll men masig med henne men det blev precis tvärt om =) Hon blev min katt och hon älskade nog mig lika mycket som jag älskade henne och hon tyckte om när jag masade med henne ^^

Hon sov hos mig på nätterna.. började med att lägga sig på min mage för att sedan glida ner och lägga sig på rygg på min arm med sitt huvud mot min axel och så kunde hon nog legat hela natten om jag inte vänt på mig ^^

Om jag åkte bort och sov hos någon kompis eller när vi åkte på semester så försvan hon i flera dagar och kom inte hem fören jag var hemma igen..

Kurran fick en kull med kattungar =) Två fina hanar, Fleetwood och Busifer! Så under några år var det tre katter där hemma.. De är båda killarna är borta för många år sedan.. Inte trode man att det var den älsta katten som skulle bli kvar längst.

Kurran var en riktigt storjägare när hon var yngre.. hon hämta möss, fåglar, ekorrar, vesslor och jätte stora råttor.. oftast flera om dagen.. Vi brukade höra när hon kom med något för hon jamade lite annorlunda när hon bar nått i munnen och hon jamade hela vägen hem till balkongen där hon stolt visa upp vad hon fångat =)

På hennes äldre dar har hon haft fullt upp med att hålla ordning på mamma och pappa där hemma =)
Hon har ju fått valla runt dem så de kommer till matbordet och äter mat nån gång och inte bara går runt där i huset utan nu måste de ju gå och sätta sig.. Hon var alltid med när det vankades middag =) På kvällen har hon fått valla mamma och pappa till soffan så de inte springer runt i huset för mycket utan hon ville ha med dem till soffan =)

Visst har man sett att hon bleve gammal.. Hon tappa hörseln och blev stelare.. tog inte så långa promenader och på vintern är det tillräckligt att sitta på balkongen en stund.. Men hon har ändå vare en väldigt pigg gammal dam!

20 år är inte illa för att vara katt =) Det är 100 år i människorår.
Kärlek och många fina minnen!

sov gott min lilla Kurran <3