anjelICKAN.blogg.se

Bowling!

Kategori: Allmänt

Helg igen.. Gott! Har vare så trött den här veckan.. Inte vare så jätte sugen på att gå upp på morgonen och träna men jag har vare redig och vare iväg varge dag ändå och det känns bra när man väl kommer iväg =)
Jag har gjort ett konditionstest som visa att min kondition har bleve mer än dubbelt så bra mot när jag började träna =D Jätte kul att verkligen se att träningen gör nytta!

Tobias och svärfar har murat igen trappan till den yttre källardörren =) Nu tar sig ingen in den vägen nån mer gång iaf ^^ Lite mer ska på innan trappan är helt borta men nu är det snart klart ser det ut som.

Igår kväll var jag och bowlade med hela gänget från gymmet.. Både gymägarna och de jag tränar ihop med! Ett ricktigt härligt gäng människor och alla var på topp humör! Vi samlades vid ett bord och de som var hungriga åt lite mat och sedan leta vi upp bowlingskorna och kloten.. Stämningen var på topp när vi dela in oss i lag och började spela. Jag hade Lisa, Marcus och
Benthy i mitt lag och det visade sig vara det bästa laget för vi fick ihop högst poäng!!! Jag lyckades till och med bidra med några strike!! *mycket nöjd* =D
Kvällen tog slut aldeles för fort men den var grymt kul.

Idag har jag och Dante mest tage det lugnt =) Det behövde vi idag var vi överens om. Vi har promenerat lite och busat i trädgården =P
Tobias har vare och köpt sig en gammal dator som är lika gammal som han själv ^^

/ickan

Bild på Dante vid sjön väster svan där han simma sist vi var i Svanskog =)


Långserud

Kategori: Allmänt

Har tränat hela veckan lång som vanligt =) Efter gymmet igår hämtade jag och Tobias upp svärmor, Dante (som vare ute och gått med svärmor medans jag var på gymmet ^^) och Sandra och sedan Henrik.. Vi åkte sedan till Långserud till Esters café =)
De har lite loppis och försäljning av en hel massa olika prylar både nytt å gammalt som vi gick och titta på och så tog vi oss en fika på cafét och satt ute och hade de gott. Var en mysig utflyckt.

På vägen hem igen stanna vi till hos Heidi och Andreas i Svanskog =) Sandra och Carina var så nyfikna på att få träffa valpar och så klart ville ju även jag och Tobias få gosa och leka lite med valparna ^^ Va snabbt de växer! De hade hänt massor fast det bara var några dagar sedan vi var där..

När vi kom hem till huset igen så drog jag och Tobias på oss målarkläderna igen och målade vi vidare på grunden =) Trappan är kvar att måla och så lite mer där vi håller på att mura igen källardörren men annars är grunden färdig målad nu =) Det gör så gott när vi får bort den bruna färgen!

Idag har det vare skitväder hela dagen :S
Bara regn.. Jag har jobbat på travet och det var trevligt som vanligt och Sandra har jag ju jobbat ihop med å det är alltid kul å stå där å tjöta.. men klart lite goare att stå där om det inte regnar så där.. Men vi har ju tak som tur är =)

Nu ska jag strax ta natten =)
/ickan

Vitt och grått =)

Kategori: Villan

Nu har vi börjat måla grunden på huset =) Känns som det kommer bli jätte bra. Gör så gott att bli av med den mörka bruna färgen som nu var nerstängt efter vi målat väggarna ^^

Tobias och svärfar har även börjat på att mura igen ytte källardörren =) Den ville vi inte ha kvar.. Den var ricktigt genom rutten och det kommer in mycket kryp den vägen så det var bättre att få bort den när vi inte ser någon nytta med den =) Kommer bli kanon tror jag =)

Igår var mamma och pappa här hos oss också.. pappa och Tobias fixa min bil =) Den har nu nytt avgasrör och låter inte längre som en traktor ^^
Jag och Mamma tog en promenad med Dante undertiden så han fick simma lite.. Han tycker det är ricktigt gott å bara simmar runt i runt =P
När bilen var klar käka mat och sedan handlade vi i glassbilen igen som kom och stanna utanför vårt hus =P Helt kanon att den stannar precis här hos oss!!!
Även svärföräldrarna kom hit =) Jerry hjälpte Tobias att mura och svärmor lånade Dante så han fick en promenad till där vilket han inte hade ett dugg emot =D Han älskar ju sin farmor !!

Jag och mamma åkte ut i några butiker och kika...  när murandet var klar och svärmor och Dante var tillbaka så drack vi kaffe allihopa å bara satt å tjöta =D


/ickan

Häljebol

Kategori: Allmänt

Äntligen kan vi se golvet och bordet i vardagsrummet ^^
Har fortfarande saker som ska sorteras och komma på rätt plats efter flytten men nu har de bleve lite bättre iaf.

I lördags fyllde min farmor år. Mamma, pappa, mormor och farmor mötte upp oss här i Åmål och så åkte vi alliopa till Häljebols konstgård. Det ligger i Värmlands Nysäter.
Konstnärerna Magnus Hedman och Ellen Heller har där i en gammal skolbyggnad gjort en otrolig trädgård som man får gå och titta i och de har även cafe och sina konst ateljéer där man får gå och titta och även köpte deras konst om vill.

Min famor har ett stort intresse för blommor och trädgård så det var ett jätte bra utflycktmål =)
Mycke fint i trädgården och mycke inspiration fick man.

När vi kom tillbaka till Åmål och hem till oss så fick farmor som inte sett huset än kika runt och så beställde vi hem mat från pizzan. Det blev ju så klart även kaffe och tårta eftersom vi hade kalas =P





Igår söndag var vi i Svanskog hos Heidi och Andreas =)
Linda och Jessi var också där.. Vi fick kika på Varjas söta valpar... och så klart busa med Finlis valpar som nu är 10 veckor redan. Saga och Shark har de kvar. Underbara. Jag är hel kär i Saga!! Hon är såå fin!

Och idag har jag vare och tränat igen som vanligt.. Strax dag att ta en promenad med Dante här också =)
/ickan

En arg schäfer ville äta min Dante =(

Kategori: Allmänt

Nu har jag vare dålig på å skriva igen.. Vi har fullt upp hela tiden.. I slutet på förra veckan så städade vi ur lägenheten och lämnade nyckeln till hyresvärlden.. Min lägenhet är inte längre min =(
Jag kommer sakna den och mina goa grannar på Mor Annas..

Jag har tage med mig en bit av humlen och grävt ner här får vi se om den tar sig =) Roligt att ha något från lägenheten kvar.

I helgen var vi i Svanskog hos Heidi och Andreas.. Sophia, Roger, Emilia och Alexander var också där.. Vi fick kika lite på Varjas valpar. Vilka härliga färger! Kommer bli jätte fina voffar!!

Finlis valpar hade växt massor och var ju helt underbart söta!!! Jag är helt kär i lilla Saga och önskar jag kunde tage henne med mig hem med en gång ^^
Dante såg lite förvirrad ut när han såg valparna.. Såg ut som han inte förstod vad det var för små krabater han såg ^^

Annars har jag mest plockat här hemma under helgen..

Igår jobba jag på travet igen =) Det var trevligt som vanligt och massor med folk och bilar blev det.. Sandra jobba också så vi stod och tjata å hade de så bra i solen!
Efter travet hämtade jag Tobias och så åkte vi hem till Sandra och Henrik.. Roligt å se hur de fått de i huset och så grillade vi lite =)

Idag har jag vare vansinnigt arg !!!!
Dante har vare ut och gått med svärmor.. Det gick kanon bra ända tills de kom tillbaka till våran gata.. Där mötte de en tant med vad jag gissar var en schäfer blandning.. Hunden hade hon i ett flexi koppel (vilket har de dåligaste kabinhakarna man kan ha till en stor stark hund och risken finns ju också att hunden blir överkörd men det är ju inte mitt problem) vilket hunden drog sönder i ett naffs och lös kom hunden med blottade tänder mot Dante och svärmor..

Jag stod i badrummet tre hus längre bort och sminkade mig.. Jag hörde hur hundar började skälla och tyckte det lät som Dante och förstod att nu har de mött en hund ute.. Men så ändrades Dantes skall och jag förstod att det var lite mer allvar än bara en hund på andra sidan gatan.. Barfota och med mascaran fortfarande i handen flög jag ut.. lyckades rycka med mig skrammelburken som vi har till Dante och ut på gatan sprang jag..

Ser längst bort på gatan hur svärmor håller Dante nära sig och försöker mota bort den lösa hunden med foten och sparkar.. hundens ägare står mitt i vägen och gör typ inget.. Jag blev totalt vansinnigt arg och rusar dit och slänger iväg skrammelburken mot den lösa hunden som stannar upp i sina atacker mot Dante och istället visar intresse på burken och sedan mot mig när jag kommer nära nog.. Den kom fram till mig och jag fick hundens nos i handen men fick inte tag på hundens "nossele" innan hunden vek undan för att inte bli infångad av sin ägare.. Och så gav den sig på Dante och svärmor igen med skall och hotande atacker.. Jag hade nu komme så nära att jag ställde mig mellan Dante och Schäfern och vansinnigt arg som jag nu hade hunne bli över att ägaren till schäfern bara stod där mitt i vägen och gjorde några lama försök att gå fram till sin hund med snäll orden kom här..

Både jag och Svärmor skrek åt henne att nu får hon ta sin hund.. Jag svor å kärringen och var allt annat än trevlig för att försöka få henna att röra på sig och göra NÅTT försök att få tak på sin hund eller få den därifrån.. Hon stod där med plastbiten till koppel i handen och säger att den gick sönder.. Släng den på hunden då så kanske du får kontakt med den.. Ryt åt den säg till den på skarpen GÖR NÅTT !! Skriker jag åt henne! När Jag lyckats mota bort schäfern en bit säger jag åt tanten att börja gå bortåt och försöka mota bort sin hund härifrån.. och till slut lyckas hon ta sig runt hörnet med hunden någonstans framför sig..

Förstod hon inte vilken smäll det hade kunnat bli mellan våra båda starka hundar? Såg hon inte hur aggresig hennes egen hund var mot min Dante som var vansinnigt arg han också och redo att försvara sig och Svärmor mot den atackerande hunden.
Blir så arg men är väldigt lättad över att det gick bra till slut..

En kvart senare kommer Tobias hem.. Han hade sett schäfern lös en bit längre upp springa fram till några människor som verka lagom glada över det...

Alla halsband och koppel kan gå sönder nån gång.. en hund kan slita sig eller rymma.. Men vad fasen tror hon att ett koppel som kanske vore lämpligt till en hund inte starkare än en chiwawa ska klara av att en stor schäfer drar.. Och om det nu ändå händer så kunde hon ju iaf försöka göra nått för att förhindra att hennes hunde sätter tänderna i en annan...

Koppel på alla hundar som inte är 200% pli på när man kan möta andra!
Ricktiga halsband och koppel och bra hakar på kopplet! Kabinhakarna är ingen höjdare! Det är alltid en springa mellan haken och de håller inte några tyngder.. bgb haken (heter de så tro?) tycker jag är mycket bättre!

Rosor och kramar till min goa svärmor Carina som var jätte ducktig som lyckades hålla tillbaka Dante och stå mellan och se till att hunden inte kunde nå Dante !!

En jävla massa ris till kärringen med schäfern som inte fatta vad för hund hon hade i sitt koppel!! Inget fel på hennes hund.. Den verka snäll å go (förutom mot Dante) Men fy fan för henne !!


På kvällen var jag och träna.. Var bra att göra av med lite energi när jag blev så arg ^^
När jag kommer ut från gymmet ser jag mamma =) Hon och pappa var i stan och kolla i affärer.. Hängde med dem in i en affär så vi han att prata lite. Va kul å se er! Vi ses till helgen igen!



/ickan