anjelICKAN.blogg.se

29 år och midsommar

Kategori: Allmänt

Nu har jag inte skrivit sedan förra veckan.. Jag har blivit "ett år äldre" sedan sist jag skrev och vi har firat midsommar =)
 
Förra torsdagen fyllde jag 29 år =) På eftermiddagen kom mamma och pappa hit till Åmål och vi satt ute på altanen och åt mat och sedan blev det ju så klart lite kaffe =)
 
Har fått fina presenter och här är en av dem.. Marksten =P Ska läggas på flera olika ställen i trädgården.. får lägga upp bild när vi börjar =)
 
Dagen efter min födelsedag fick vi fira vidare.. Midsommarafton =D
På eftermiddagen gick vi hem till svärföräldrarna Carina och Jerry och så klart var även Sandra där med familjen..
Det blev grillar och massa god mat.. sedan hade Carina fixat med en lite tävling.. det blev pilkastning, plockepin med jätte pinnar och massa kluriga frågor =D Så klart blev det även kaffe och jordgubbar och glass.. inget kan passa bättre på midsommar än jordgubbar =D
 
På lördagen fixade Tobias och svärfar så vi fick en större tomt.. den växte med drygt en meter =P
Häcken på baksidan mot skogen tog de bort.. nu finns de ännu mer mark som ska göras ordning med gräs och annat... efter de va klara fortsatte de greja hemma hos svärfar och när de grejat klart där kom jag och Elvin också dit och vi åt mat ihop =)
 
Nu ser de rätt illa ut.. men blåbärsburkarna kommer nog må bättre nu när de får gott om plats.. vetboden stod inne i häcken så nu blir de bättre runt den också.. staketet satt redan bakom häcken när vi flytta hit men ska så småningom bytas till ett ricktigt staket i trä nu när häcken är borta.. marken ska jämnas ut och bli gräsmatta en bit och så ska det läggas sten på en bit.. taket på vedboden såg rätt kul ut bak också.. det ska sågas till och fixas i morgon =) Där jag står och tar kortet bakom växthuset kunde man inte innan gå alls =)
 
Igår måndag åkte Tobias till Karlstad med svärfar och jag och Elvin passade på att ta en tur till Långed =)
Jag, Elvin och mamma åkte och hälsade på mormor en sväng.. när vi kom hem till mamma och pappa igen hade pappa fixat kebabbsallad till oss =D
 
Mormor och Elvin
 
Idag har vi mest bara grejat ute i trädgården mellan skurarna och Elvins mattider ^^
Jag har sått gräs och Tobias har börjat tömma växthuset som var fullt i skräp som de förra ägarna lämnat kvar..
 
Vi såg flera fina pantersniglar när vi grejade ute i jorden och gräset =)
 
 
Sista så måste jag bara lägga ut en bild på bebis som atckerar "kamphund"
Hunden skriker neeeejjjj!!!!!!!!! Eller? ^^ Elvin vill gärna klappa Dante när han kommer förbi =P Dante är så snäll så och är bara farligt trött med världens största gäspning på bilden =P
 
/ickan

Tak på boden

Kategori: Villan

Idag har vedboden fått tak..
Ett sådant här fint plåttak =D
 
Boden ser nu ut så här =)
Det är lite småpyssel kvar med taket och sedan ska den målas vit och så ska det upp lampor på den..
Det blir verkligen jätte bra!
 
Igår var jag och Elvin och träffade mammorna och bebisarna.. Alla bebisar växer och blir så ducktiga =)
Idag har jag vare barnfri en stund och Tobias och Elvin har fått mysa själva.. jag passade på att åka ner till jobbet och hälsade på och sedan åkte jag till en affär och kikade =) När ja kom hem kom svärfar och han och Tobias fortsatte på vedboden.. jag och Elvin var med ute i trädgården och tittade på och sedan grillade vi lite korv =)
 
/ickan

Dante 4 år

Kategori: Dante

Min lille Dante är 4 år idag =)
Han är ute i trädgården och är arbetsledare och ser till att
allt går rätt till när Tobias och svärfar bygger på vedboden..
Han kollar noga på allt de gör ^^



/ickan

Examenskalas

Kategori: Allmänt

Examenskalas idag också =)
Nu har vi vare i Dingelvik och firat Tobias kusin Pontus som gått ur nian. Vare en trevlig kväll med god mat. Elvin har vare på strålande humör hela dagen =D

en glad Elvin på kalas

Tobias och svärfar han bygga en liten stund på vedboden idag också.. kanten under taket är klart.. nu till veckan ska taket köpas och läggas på plats.. en av plattorna på framsidan blev klar... ska bli en på andra sidan också och mellan dem en ramp för att lätt kunna göra skottkärran med ved där =)

Så här ser de ut nu =)


/ickan

Födelsedag och examenskalas

Kategori: Allmänt

Nu har alla barn sommarlov kan ja tro =) Det märktes nere i stan idag att det var examensdag.. Det var så lugnt i alla butiker men stan var ändå full med finklädda människor med blommor =)
Svårt att tänka mig att det redan är hela 9 år sedan jag själv tog studenten =O Vart har de åren tage vägen???

Tobias och svärfar har byggt på vedboden =) Nu har den fått väggar och det ser ut att bli jätte bra! Så roligt och de är så ducktiga!

Vedboden nu med väggar


Elvin flyttar sig baklänges över hela rummet nu.. Nya lekstället är under bordet enligt honom själv där han ligger och drar i stolsbenen och flyttar stolarna fram och tillbaka ^^


Jag och Elvin har vare nere på stan och kikat runt i några butiker och fixade några ärenden och handlade lite =)
Sedan fick vi skynda oss hem för att få lite mat i Elvins mage innan vi packade in oss allihopa i bilen för att åka på kalas i Långed. Min bror har fyllt år, Joel har gått ur nian och Hugo har gått ur ettan så det var kalas för alla på en gång. Elvin har vare så snäll hela dagen och på kalaset plockade de fram massa leksaker Hugo hade när han var liten så Elvin hade massor av spännande saker att titta på =D

Kusinerna Hugo och Elvin


/ickan

Bengtsfors

Kategori: Allmänt


Roland och Rigmor med barnbarns barnen Elvin och Annie =)


Idag har jag och Elvin vare i Bengtsfors med Sandra och Annie =) Vi åkte först hem till Tobias och Sandras mormor och morfar Rigmor och Roland där vi fick lite fika och barnen fick lite mat i magarna =) De är så roligt att ses.

När bebismagarna var mätta tog vi oss en tur runt i affärerna =)

När vi kom hem till Åmål igen höll Tobias och svärfar på att bygga på vedboden. Svärmor var också här =)
De hade kommit mycket längre än ja trott... Golvet och hela stommen är på plats.. De fick inte med allt virke hem så en vända till får de ta sedan kan de göra klart väggarna och taket.. Det ser ut att bli jätte bra så det känns jätte bra =) De har gjort ett jätte fint jobb!



Mina blåbärsbuskar lever också än och ser ut att må bra ^^ Hoppas hoppas!!
/ickan

I trädgården

Kategori: Villan

Idag har Tobias och svärfar börjar på jobbet med vedboden =)
De har grävt ner plintarna i marken som ska bära boden och flyttat blåbärsbuskarna som annars hade hamnat bakom och bara fått skugga.. tycker jätte mycket om blåbärsbuskarna så jag hoppas verkligen de klarar av flytten och rotar sig på nya stället.. Det såg iaf genast mycket bättre ut än innan då de stått lite för nära inpå en häck som gjort dem lite illa så nu får de en ny chans med bättre sol och plats =D

Plintarna på plats =)
Blir spännande att se när de blir klart och gott att få någon stans att förvara all ved på.


Tobias vattnar de amerikanska blåbärsbuskarna när de kommit i jorden på nya stället =)


/ickan

Stackars familjen mås =(

Kategori: Allmänt

De dumma måsarna som förra året byggre bo på grannens tak varifrån deras ungar sedan trillade ner och troligen blev tagna av en räv eller katt eller liknande har gjort om misstaget i år igen =(

Vi har sett hur de byggt bo och turats om att ligga på ägg i boet... så idag sa jag till Tobias att nu är det typ ett år sedan måsungarna trilla ner förra året och måsarna jagade och dök efter oss... och så strax efter det ser vi en liten dunboll ute på vägen =(

Så nu har mamma och pappa mås haft en hemskt jobbig dag.. de har jagar och dykt på alla ute på gatan och i trädgårdarna.. jagat cyklister och gående.. jagat bort skator och andra fåglar som försökt ta deras unge.. de har inte haft någon paus idag utan bara kämpat och kämpat.. Den stackars lilla ungen har inte en chans.. det kommer nog någon och tar den i natt och i morgon kommer måsarna sitta lessna och stilla uppe på taket igen ovh se så där sorgliga ut som de gjorde förra året när deras ungar försvann under natten..

Varför ska de vara så dumma att bygga på dett branta taket i år igen.. de har ingen chans...

Jag fick ta med mig ett paraply för att gå ut och slänga soporna förut och när jag kom runt bilen så ligger den lilla ungen vid vår soptunna så jag förstår varför det inte var så poppulärt att jag gick dit.. de var nästan på paraplyt och skrek högt för att skrämma bort mig.



/ickan

Elvin och gänget!

Kategori: Allmänt

Idag har mammorna och bebisarna från föräldragruppen vare här på fika =)
Det är alltid lika roligt att ses allihopa.. Elvin har haft fullt upp med att leka med alla fyra kompisarna på golvet =)


Elvin och Eddie
Grabbarna bus
=P






Adam, Elin och Amanda


/ickan

Annie 1 år

Kategori: Allmänt

Nu har lilla Annie bleve 1 år =)
Det är helt otroligt vad tiden går fort..
I lördags var vi på kalas för lill tjejen..

Hela familjen Krokström hjälps åt att öppna Annies presenter =)


Annie var så söt med en toffs i håret, klänning och armband <3
Världens goaste 1 åring <3


Farmor hjälper Elvin när han när han testar Annies nya Mercedes Bobby car
(Han ville dock hellre äta upp den än åka på den ^^)


/ickan

En dag i Långed

Kategori: Allmänt

Ja i går blev det en hel dag i Långed =)
Packade in familjen i bilen och så åkte vi till Carolina och Jocke.. Va jätte kul att ses igen och även träffa Linda och Anna som var där och kul att se så många av deras barn som växt massor sedan jag såg dem sist.



Elvin redo att åka till Långed =P



På eftermiddagen åkte vi hem till mamma och pappa =) åt mat och Elvin lekte så klart massor med mormor och morfar =)

Elvin hemma hos mormor och morfar på ett lapptäcke som jag hade när jag var liten =)


/ickan

6 Månader

Kategori: Elvin

Det här halvåret har gått otroligt fort.. Min lille Elvin blev i måndags 6 månader <3
I förra veckan var vi på 6 månades koll. Han utvecklas jätte bra säger de och han växer på bra =) 7160 väger han nu och är 65,5 lång =)

Elvin har suttit rätt bra rätt länge men lite framåtlutad som bebisar brukar ^^ men det är först nu för någon vecka sedan som jag verkligen insåg att han sitter ju själv även när jag inte håller upp honom.. det är nog bara jag som inte vågat släppa men han börjar bli ricktigt bra på det nu =) Lampan i taket har han hittat också.. den är spännande att titta på och han tittar upp mot taket när jag frågar om han vet vart lampan är =P

Han ligger verkligen inte stilla där man lägger honom längre.. han ålar sig runt på platsen där han ligger men ibland även iväg lite åt något håll.. Han "kryper" med armarna eller benen men inte på samma gång ^^ Så kommer han på det så går de nog undan här snart ^^ Gåstolen har han också kommit underfund med hur han ska göra för att komma frammåt.. Det bästa är när han kommer framför spegeln och kan se sig själv.. men spisluckan duger bra den också och han bara skrattar och hoppar upp å ner när han ser sig själv <3



I fredags var vi på ett "extra" babycafé för att hjälpa till med en film till en utbildning.. Vi sjöng lite och sedan fika vi.. Barnen fick på rytmiken sitta på badbollar och den badbollen var väldigt fin tyckte Elvin så han får nog få en egen badboll tror jag ^^

Tobias har nu några härliga veckor ledigt från jobbet... han är pappaledig nu och sedan är det semester på det så vi kan njuta ihop hela familjen hela sommaren nästan <3


I söndags hade ja och Tobias städdag här hemma och han med en hel del.. på eftermiddagen kom mamma och pappa och hälsade på.. även svärmor var här en sväng och lånade Dante till promenadsällskap =)


I måndags var jag och Elvin hemma hos Sanna och Amanda och träffa mammorna och bebisarna =)

På tisdagen var vi hos svärmor på eftermiddagen och träffa vänner till henne och Sandra och Annie.. vi fick god mat och fika och hade en trevlig eftermiddag.


Vi har passat på att få lite gjort här hemma nu när Tobias också är ledig.. Jag har röjt i vår stora vindsgarderob och tömt den sidan som så småning om ska rivas för att bli en del av Elvins blivande rum.. ute har jag fortsatt rensa på baksidan och snart ska de bli gräs där de stora träden sått.. Tobias har lagat gräsklipparen och klipps gräset och idag har han kört iväg ett STORT lass med skräp till tippen! Så härligt att bli av med massa bråte som bara stått och tage plats..


Nu ska vi krypa mer i sängen och sova =)
I morgon ska vi ta en tur till Långed och träffa lite vänner.. de ska bli jätte kul!
/ickan