anjelICKAN.blogg.se

Samsung Note 10.1

Kategori:

Sitter i soffan och testar att blogga på min nya Samsung Note 10.1 Känner mig hittills jätte nöjd med den.. tror inte jag behöver någon vanlig dator igen ^^ Allt jag använt min dator till kan jag göra på denna =)

Förkylningen jag åkte på var seg att bli av med.. hostan sitter i men annars börjar det kännas bra nu.. Elvin blev som tur var bra på ett par dagar..

Denna veckan har jag jobbat så här har inte hänt så mycket.. Elvin har haft de bra hemma med pappa medans jag jobbat..

Slänger upp några bilder från förra helgen på Elvin och Fiona ute i trädgården =)









/ickan

En förkylning till =(

Kategori: Allmänt

En förkylning per år är vad det brukar bli... men denna vintern har slagit alla rekord hos oss... det blir kanske oundvikligt mer när man har en liten =) Har inte ens koll längre på hur många förkylningar vi haft nu denna vintern.. Natt till söndag började min lille skrutt att hosta igen och som vid de andra förkylningarna spyr han på natten när han hostar så =( Det blev även 40 graders feber över en natt men sedan försvan allt lika snabbt igen.. det är de bästa med hans förkylningar.. det är en eller två dåliga dagar och sedan är han sitt glada ja igen.. Jag och Tobias har ju åkt på några av förkylningarna också och även denna gången åkte jag på de.. det är inte ens en månad sedan jag och Elvin va förkylda sist =/ Nu får vi hoppas det är den sista förkylningen på ett bra tag.. det är tröttsamt att man nästan bara precis har hunnit bli av med en förkylning så kommer nästa =/ Som tur är har vi inte vare så jätte dåliga...
 
I fredags var ja och Elvin på öppna förskolan i församlingshemmet.. det känns så tråkigt att det blir uppehåll på sommaren nu och till hösten slutar jag föräldraledigheten helt och börjar jobba igen så det kanske inte blir så många fler babycafe och öppna förskolan för oss =(
 
Elvin och hans kompis Amanda fikar på öppna förskolan =)
 
I lördags fick Elvin bestämma vad vi skulle göra och då skulle vi gå till lekparken här bredvid så klart =P Fyra gånger under dagen gick och cyklade vi dit för att gunga och leka =)
 
 
 
 
 
Tobias och svärfar gav sig på en av de stora stubbarna på framsidan... det var inte alls lätt att få bort så de fick slita ett bra tag.. Elvin tycker ju det är så spännande att titta på när de jobbar och vill helst vara med och hjälpa till =P
 
 
Så på söndagen var en dag i Karlstad planerad men när Elvin började hosta på natten ställde vi in dagen och hade en mysdag här hemma istället.. hoppas vi kan komma iväg till Karlstad en annan dag snart =)
 
En lycklig hund har vi som nu fått börja bada ute igen =P Han älskar att simma och vill aldrig komma upp igen ^^  Kan inte förstå att han vill i det kalla vattnet alls!
 
Min lilla förkylda soffpotatis myser i soffan <3

/ickan

Babycafe

Kategori:

Idag har jag och Elvin vare på babycafet igen.. det var några veckor sedan då förkylning, jobb och röd dag har vare ivägen... Nu var vi äntligen lediga och friska igen så nu sattsar vi på att gå i morgon också när de då har öppna förskolan :-)

Efter ett ärende på stan åkte vi hem och Elvin tyckte det var helt självklart att vi skulle bort till lekoarken så det blev såklart lite gungande innan vi kunde gå in och Elvin fick sova lite midda...

När Tobias kom hem och Elvin vaknat åkte skorna på igen och vi gick ut för att grilla lite korv och äta ute i solen :-) Mysigt <3

Efter maten rensade vi lite i växthuset.. vi tröttnade dock snabbt och kände att det var dax att ta kvällen och gå in..

Hoppas det blir många sånna här härliga soliga dagar nu :-)

Igår var vi hos svärföräldrarna på eftermiddagen på lite fika... Tobias kom efter jobbet och Sandra, Annie och Tobias mormor och morfar var också där.. blev en snabbvesit för mig som åkte till jobbet på kvällen... Elvin stanns kvar en stund extra för att leka med farmor och farfar :-)

Nu ska jag leta upp sängen så jag orkar upp till öf i morgon :-P

Zelma och Dante har tage natten här i soffan :-P (Fiona ligger på ryggstödet till den andra soffan ^^)


/ickan

Blommor

Kategori: Allmänt

Veckan har börjat lugnt och jag och Elvin har mest grejat här hemma medans pappa jobbat..
Lite kallare och gråare väder har det vare men vi har ändå mest vare utomhus.. igår kom gruset vi beställt som ska ligga bakom berget vi grävt fram.. hjullastaren (tror det var det iaf) körde fast i skogen här bakom huset när han skulle lämna av gruset =/ Han fick lägga det i en hög en bit utanför och med hjälp av skopan lyfta sig bakåt igen men som tur var kom han lös.... Svärfar har vare så snäll och hjälpt oss köra grus i skottkärran.. det var ju typiskt att det inte gick att komma ända fram till tomten... men nu ligger iaf allt grus på rätt plats.. det är lite mer pyssel kvar men det kommer bli ett trevligt hörn på tomten tror jag =)
 
Idag har Tobias och svärfar tage bort den sista stora stubben framför växthuset... nu får vi vänta på att det nysådda gräset ska börja växa.. det kommer bli trevligt till sommaren när gräset ska klippas att inte behöva köra runt massa stubbar =)
 
Nysått gräs, berget är framme och gruset på plats =P
Det ska vara några kantstenar också och en spalje är det tänkt innan hörnet blir helt klart =)
 
 
Elvin tycker det är spännande när pappa och farfar grejat... helst vill han vara mitt uppe i det de gör =P
 
Jag och Elvin har vare och kollat på blommor idag.. en liten stund var det kul att titta och luckta på alla blommor men sen var det nog tyckte Elvin... men till Elvins stora lycka kom en stor kranbil och åkte förbi oss och oj så glad han blev ^^
 
Lite nytt till blomlådan blev det =)
 
 
Det är mitt i natten men jag har lite svårt att sova... för mycket tankar i huvet... men nu ska ja göra ett försök ändå!
/ickan

Kosläpp

Kategori: Allmänt

Idag har vi vare på kosläpp.. det var glada kossor som sprang, skuttade, ramlade, stångades och sket =P Vi såg även jätte söta kalvar i olika storlekar.. två som kom till världen så sent som natten till idag. Även några får fick vi se =)
 
Elvin skratta och skratta och härmar korna när de råmat och tyckte de såg bra tokiga ut när de skuttade förbi oss ^^ Han tyckte det var jätte spännande =P Sandra och Annie var också med och Annie ville klappa kossorna sa hon när de sprang föbi ^^
 
Elvin och pappa kollar på kossorna innan de fick springa ut =)
 
Påväg hemmåt stannade vi för att handla lite snabbt och sedan åkte vi hem till Svärföräldrarna en sväng på kaffe och våfflor =P
 
Tidigt i förmiddags kom han som grävt åt oss tillbaka för att gräva klart det sista och när vi kom hem efter kosläppet var allt klart =)
Tobias och svärfar har grävt och krattat för att få ordning runt om..
 
Efter massa jobb har de nästan fått ordning på marken runt om och nu är berget framme och rent och nu ska vi så gräs igen och det ska även bli lite grus är det tänkt =)
 
Elvin tog en tupplur i vagnen ute på tomten och vi har vare ute hela eftermiddagen också... det är så härligt!
Vi passade även på att grilla idag när vi har så fint väder och maten gick verkligen hem hos Elvin.. OJ va han åt!! Började nästan tro att det inte fanns något stopp men till slut var han allt nöjd ^^
 
/ickan

Grävmaskin

Kategori: Allmänt

Även denna dag har till största del spenderats utomhus i solen =) Våren är verkligen bästa årstiden enligt mig!
Det växer så snabbt ute nu.. börjar bli grönt i träden och man ser överallt vita hav av vitsippor..
 
Rabarberna är på god väg upp =)
 
Tobias och svärfar har vare till tippen med massa skräp.. bland annat plåtskjulet åkte.. såå gott !! =D
De fick åka två vändor för att få med all bråte..
 
Spännande att titta i fönstret när Pappa och farfar lastar kärran med bråte =P Han knackar på rutan och vinkar och skrattar så han får ibland lägga sig ner på bänken ^^ Han är busig =P
 
Jag och Elvin har grejat i trädgården en stund och så fick vi ta oss en tur bort till lekparken för att gunga.. snart ska vi fixa till gungställningen vi hämta igår så kan han få gunga hela dagen om han vill =P
 
På eftermiddagen kom grävmaskinen hit =) Elvin bara stod och gapade <3 Han är väldigt intresserad av alla fordon med motorer och tyckte det var otroligt spännande när någon grävde här på tomten.. maskinen satte efter en stund igång att krångla och gjorde så mer än en gång så allt tog mycket mycket mycket längre tid än planerat och han inte ens bli klart idag pga allt krångel.. men i morgon ska det sista snabbt vara fixat =)
 
Berget har kommit fram en hel del och den hemska risiga rabatten är helt borta..
 
På eftermiddagen kikade svärmor, Sandra och Annie förbi här i trädgården också =D Tyvärr fick jag åka från dem och jobba en stund.. på kvällen blev det en kopp kaffe hos svärföräldrarna =)
 
Nu ska det bli gott att sova en stund och när vi vaknar i morgon ska vi åka på kosläpp =P
/ickan
 
 

Våren är här!

Kategori: Allmänt

Det var några månader sedan jag skrev något.. Dagarna går så fort och det är alltid massor att göra =D
Elvin har hunnit bli 17 månader och det är full fart med massa bus och lek!
Jag har börjat jobba lite.. någon vecka i månaden har det vare och lite jobb hemmifrån.. Tobias har vare pappa ledig då och hemma med Elvin =)
 
Det är ricktigt härligt att våren äntligen kommit.. Elvin älskar att vara ute.. han gilla förståss vintern ute också då han åkte massa pulka och pulsa runt i snön.. men nu är det lite lättare när han inte behöver så mycket kläder och då lättare kan röra sig och undersöka alla saker ute.. det har blivit massa gungande i lekparken här och han har hjälp till att kratta löv och sopat bort allt grus =P
 
Tobias och svärfar har börjat ta bort några av stubbarna på tomten.. vi har tage ner en hel del träd sedan vi flytta hit... Men jag funderar på vem det egenligen var som fick jobba ;-)
 
Älskar att vara ute!! <3
 
I det hörnet på tomten som tidigare var gömt bakom en massa träd har vi nu börjat röja upp... Det fula plåtskjulet är rivet och åker i morgon till tippen äntligen!!
 
Här är bilder från förra året på hörnet på tomten med tuja, gran och dött körsbärsträd... Undrar hur man kan komma på tanken att sätta ett växthus där bak som solen aldrig kom åt.. växthuset ser nyare ut än träden så de var antagligen tämligen stora redan då växthuset hamna där...
 
Förra våren när alla träd just fälts... det var en hel del att ta vara på...
 
Efter träden fäldes kom ett växthus, plåtskjul, kompost, berg och risiga rabatter fram i solen..
 
Här om dagen sa vi äntligen by by till det fula plåtskjulet =P
 
Nu väntar vi på att en gubbe ska komma och hjälpa oss gräva bort all jord med maskin så berget som sticker upp i rabatten ska komma fram lite mer.. hoppas han kommer redan i morgon =D Tanken är att så småning om kunna njuta av kvällssolen där i en härlig stol =P Men redan nu är det tusen gånger bättre än innan =)
 
Idag har vi vare i Långed... vi lyckades till slut efter lite strul med inlåst kärra och en ljuddämpare på bilen som nästan lossnat och hängde ner i backen ta oss iväg =P
Det blev en sväng till Dingelvik och sedan hem till Brorsan och Angelica i vika där vi hämtade en gungställning =) Elvins kusin Hugo har slutat gunga och gav sin gungställning till lillkusinen =D Elvin kommer älska att ha en gunga här ute i trädgården tror jag... varenda solig dag är vi borta i lekparken för att gunga.
 
Elvin har snubblat idag också och skrapat näsan =( Han snubblade på en boll han skulle springa i kapp och sparka till ute på grusgången hos brorsan... bollen som var sååå rolig och så blev det så dumt =( Som tur var hade kusin Hugo också en jätte fin lekstuga med massa roliga saker i så när allt grus var borttvättat och skrapsåret rent försvan snabbt tårarna när det fanns så mycket roligt att titta på =D
 
Elvin i kusin Hugos jätte spännande lekstuga =D
 
Näsan blev lite röd och randig men när det annars går bra och tåtarna snabbt var borta så gick det allt väldigt bra ändå...
 
Randig näsa och kvällsvälling <3
 
När gungställningen var lastad på släpet åkte vi hem till mamma och pappa och blev bjudna på mat och Elvin har såklart lekt massor med mormor och morfar <3
 
/ickan