anjelICKAN.blogg.se

......

Kategori: Allmänt

Jag är dålig på att skriva i bloggen just nu.. Det händer saker hela tiden men orken och lusten för att skriva finns inte just nu..

Förra helgen var det val i Sverige vilket ingen kan ha missat med alla politiker som man sett och hört tjata överallt ^^   självklart var vi och röstade... Det vart ju inget bra resultat av det ändå =( Man blir ju bra besviken på hur svenska folket har tänkt... =/

Vi har vare i Svanskog och gosat med valparna =) De är enormt söta. En valp åkte med oss till Åmål sist ;) Den föjde dock inte med ändå hem till oss ;) men till Sofie och Kricke =) Jätte kul att de också skaffat vovve!

I veckan var jag i Långed ett par gånger för att hjälpa mormor och farmor lite.. och idag blev det Långed igen för kalas nere i vika för Joel som fyllt år =)
Vilka otroligt goda tårtor det bjöds på.. Och Hugos frågesport (med egenpåhittade frågor) gav härliga skratt =P
Det var frågor som vem uppfan elen? Det rätta svaret kom jag på! Det var Hugos farfar (min pappa)  =P

Nu i kväll (eller snarare natt ^^) har jag vare "fylle" chaffis så jag har precis kommit hem från säffle.. var lite jobbigt mycket vatten på vägen på en del ställen men kom ju hem till sist iaf.. och utan bensinstopp också ;)

/ickan



Jag finns alltid här.. när, var och hur som helst !

Flyttlådor

Kategori: Fiona & Zelma

Precis så här funkar det när man har katt och en låda ^^
Varenda flyttkartong vi tömt har vare deras leksak =P

Prickig snigel =P

Kategori: Allmänt

Många har problem med de äckliga bruna mördarsniglarna i trädgårarna... de förstör och äter på allt... Har en del här också men har inte upplevt att det är så många denna sommaren som jag haft tidigare när jag bode i lägenheten som tur är.

Men nu har jag hittat en snigel till i min trädgård =) Kanske många av er som redan sett den och vet vad det är för en kabrat men när jag såg den här om dagen var den helt okänd för mig och jag var tvungen att ta reda på vad det var för en.

Den heter Pantersnigel =)
Den ser i formen och storleken ut som de svarta skogssniglarna eller bruna mördarsniglarna men denna är ljus med mörka prickar eller fläckar.

Den äter döda växter och gör med andra ord inte skada i trädgården som mördarsnigeln OCH det bästa! Den ger sig ibland på mördarsniglarna och dödar dem =P Så om du har en prickig snigel i trädgården var rädd om den =)

Så här såg den ut som jag hittade här ut =)
Lite mörk bild tagen med mobilen.. det var rätt sent när jag och Dante var ute för en kvälls tur =)



/ickan

Lokalt regn

Kategori: Allmänt


Det är sol hos mina grannar och de är flera som är ute och klipper sina gräsmattor.. Hos mig är det dock regn =(
Det är inte riktigt rättvist tycker jag... Extremt lokalt regn över bara mitt hus idag....



/ickan

Lydnadsträff

Kategori: Allmänt

Här har vi haft en kanon helg =)
I lördags var vi i Bengtsfors hos Tobias mormor och morfar på kräftskiva. Det blev massa gott att äta och allt kul att träffa alla!
Sedan kom söndagen och vi åkte till Svanskog för Heidi och Andreas hade ordnat en lydnadsträff =) Vi blev ett bra gäng hussar, mattar och vovvar! Vi gjorde en platsläggning först.. Den gick väll inte så bra för mig och Dante för han skulle upp och leka med Dede som kom förbi springandes ^^ Att det ska va så svårt å ligga stilla när det kommer någon och bjuder upp till lek ^^ morrr !! Men det gick ju bra ändå och jag la Dante igen =)

Heidi körde igenom oss allihopa en och en och det gick hyffsat men med några missar. Dante var lite väl taggad och hadde lite väl brottom.. Men han har inte vare så här taggat på länge så det var ändå härligt att se =)

När alla kört genom blev det lite kontaktövningar.. Vi gick sicksack mellan varandra och när jag nu tog ut Dante ur bilen så var dofterna från de andra hundarna mer spännande än att lyssna på mig. Med med lite tjat och hjälp av den braiga skrammel burken släpte till slut nosen från gräsmattan och han konsentrerade sig på mig =nöjd matte :)

Senare blev det grillning och sedan kaffe hemma hos Heidi och Andreas :)
Och vi avslutade med att köra lite uppletande. Detta har aldrig vi kört med Dante så där på ricktigt. Bara för skoj skull gömt saker i huset eller i trädgården men detta är något som han tycker är jätte kul och svansen viftar allt den kan medans han letar =P Han var helt galet taggad innan han fick sticka iväg och leta ^^ Lilla Engla var jätte ducktig och hjälpte mig att gömma bollen till Dante. Sista gången gömde den sig riktigt bra och Dante fick kämpa ett bra tag med att hitta den men han gav iaf inte upp och till slut så hitta han sin boll igen =)

Tack Heidi och Andreas och allihopa som var med för en jätte trevlig dag =)


Igår passade jag på att måla lite igen när vädret var så fint... Dörren fick sig en omgång till och så gav jag mig på några fönster.
Idag var vädret inte lika kul så jag har mest hölle mig inne och bakat och pysslat.. Det kom en idag och kollade på våran skorsten igen och mätte den så nu kommer vi nog snart få en slang nerdragen i skorstenen så kommer det gå att elda igen =)

/ickan =_)


Glasögon

Kategori: Allmänt

Jag undrar om min dator fått nått nytt virus ? Den är sjuk och mår inte alls bra.. Den har börjat trilla i sär i bitar =S
Kommer en liten plastbit, skruv eller mutter lite då och då.. Skärmen är snart löstagbar på min stackars bärbara ^^
Jag har också fått veta att min stackars lilla dator är för gammal för en del nödvändiga uppdateringar av drivrutiner så jag kan inte längre lita på mitt trådlösa nätverk =(
Det är = att den tappat anslutningen till nätet si så där 10 gånger var gång jag försöker surfa.. Jag undrar om detta kan vara en tyst protest från min dator att den vill gå i pansion ?

Stackars min dator =(




Idag skutta jag upp ur sängen när Tobias gick till jobbet och började städa lite =) Klockan tio kom svärmor som ville låna Dante när jag skulle jobba så de tog sig en promenad =) Sandra kom och hämtade upp mig här och så har vi vare på travet och jobbat  =)
Det var vansinnigt kallt och blåsigt..!

När vi sluta åkte vi raka vägen till ett cafe och tog oss en kaffe för att få lite värme i väntan på att Tobias skulle komma hem från jobbet han också.. Och när vi sedan hämtat upp honom bar det av mot Trollhättan och Överby. Tobias och Sandra har sett ut nya glasögon och jag var bara med och såg till att de valde rätt ;)

Råsa med röda prickar till Sandra och blåa med silvriga stjärnor till Tobias var mitt mål..... Tyvärr blev det väll inte ricktigt så men de fick båda tag på jätte snygga bågar =)

Dante fick stanna hemma när vi åkte men han behövde inte vara ensam länge eftersom svärfar också ville låna honom så nu har jag en mycket nöjd och trött hund här i soffan som vare på många promenader idag med både mig, svärmor och svärfar =) Det är så härligt å se när han blir så otroligt glad varge gång han får träffa Tobias föräldrar =) Det är verkligen hans favoriter!

/ickan

Tre stubbar och en större tomt =)

Kategori: Villan

Ja vi har ju inte bara haft tråkigt som tur är =)
Vi har vare hos Heidi och Andreas i Svanskog och gosat med valparna =) Så otrolig söta de är nu å så fina!
Svärmor bjöd oss på våfflor en kväll det var inte alls dumt =P Och jag har vare hos Louise å fått ny frisyr igen. Lite kortare igen ^^
Jag har bakat en massa =P Roligt att hitta på saker med äpplen, vinbär och amerikanska blåbär som jag fått så mycket av i trädgården nu =)

Dock har vi haft lite mer otur också =( Vi har haft sotare här för att vi ville göra en trycktest av våran skorsten för vi tycker det kommer in lite väl mycket rök när vi eldar och det visade sig ju att muren hade sprickor så det läckte in en del på övervåningen och vi fick eldningsförbud =(
Det dumma är också att eldningsförbudet fanns tydligen redan när vi köpte huset men vi fick inte veta det =/
Men det är ju inget som är omöjligt att fixa igen =) Bara lite tråkigt att lägga pengar på det just nu och fult att vi inte fick veta att det var eldningsförbud. Det skulle bara vara att elda på var orden vi fick =(
Men nu idag kom det bättre besked igen i den här tvisten =) Vi kommer få hjälp med att bekosta lagningen! Det känns ju helt kanon!! =D

Näste jobbiga sak var att vi blev även lite oroliga när vi hörde en säga att han trode vi hade blåbetong i vårt hus =S
Från blåbetong kan det komma en för hög strålning av radon. Radon finns ju överallt och lite radon har man ju alltid men blåbetong ger ju oftast för höga värden.
Det var jag noga med att fråga innan vi ens la bud på huset och det skulle inte vara blåtetong. Men vi tog iaf hit en från kommunen igår som gick runt i huset som kolla med ett instument mot väggarana och det visa på låga till helt normala värden och om vi haft blåbetong borde värdet vare uppe på iaf det dubbla eller mer så det kändes ju gott och vi kunde pusta ut. Troligen har vi inga höga radonvärden i vårt hus och det känns ju riktigt bra =) Instumentet han hade mätte inte radon utan något annan strålning från material men det hänger ändå ihop lite så vi kan känna oss rätt så säkra =) Och Tobias har borrat i en vägg uppe på vinden och hitta inget som var blått så vi kan känna oss lite lugnare även efter de ^^

Nu får det vara nog med jobbiga saker ^^ Jag gillar ju mitt hus =P

Och nu har vi även fått bort de tre stora träden på framsidan =D
Två stora thujor och en jätte gran som alla var högre än huset. Skogshuggaren som var här och såga ner dem var otroligt duktig. Jag begrep inte hur det skulle gå till. Vägen är precis där granens grenar slutar och på andra sidan är huset.. Fanns ju inte mycket plats att lägga den på. Och det fick ju inte gå fel på många cm för att det skulle bleve skador på något istället. Men han fick det att se grymt lätt ut. Han viste precis vart de skulle landa och precis där landa de. Han förstod bara genom att se på träden hur långt bort de skulle slå ner i backen med toppen. Jag är jätte imponerad! Det är många års erfarenhet! Många av grannarna vart nyfikna och alla verka glada över att våran gata blev av med de stora träden =)



Strax innan träden föll. Jag får ta kortet från sidan för rakt framför kan man inte se huset alls ^^
(våran ytterdörr har bleve vit också ^^)


Och här faller sista trädet !!!!!!!!!! wiiiiiii !!!!!!!!


Nu kan vi få lite sol på framsidan också =P Myggorna och skatorna får flytta någon annan stans =P


Nu har vi tre stubbar och helt plötsligt en större tom =P Här kan man ju hitta på massa kul!
Vi har en hel del att ta vara på men det kommer bli såå bra tror jag =)
Grunden är målad grå och dörren är vit. Nu är det bara trappan och fönstrena kvar. (ett källarfönster är målat vitt som ni kan se) Vi får se hur långt vi hinner i år. De varma dagarna börjar ju försvinna tyvärr. Men vi har ändå hunnit en hel del på bara ett par månader tycker jag =)

Tobias redo att börja röja upp på tomten =P

Översvämning =(

Kategori: Allmänt

Det är visst hela två veckor sedan jag skrev ett inlägg. Vi har haft fullt upp hela tiden tycker jag så jag ska väll berätta lite vad vi håller på med =)

Förra helgen när det regna så otroligt mycket hade vi oturen att få översvämning i våran källare =( Det kom 129 mm på 4 timmar. I vanliga fall kommer det 80 mm på hela Augusti. Inte knepigt att marken och brunnarna hade svårt att hänga med =/
Vägar genom Åmål och utanför fick stängas av. En del vägar spolades till och med bort.. På ett ställe såg svärfar en bil med vatten upp till dörrhandtagen =S
Man har inte mycke att sätta emot när naturen får stolleryck =S

Jag funderade ju på våran garageinfart som är i en backe ner till huset.. jag kika ut några gånger tidigt på morgonen och kolla om brunnarna utanför klara av allt reng som kom och det såg bra ut. Det var tänkt att det skulle komma en och ta ner de stora träden på framsidan så vi var ju uppe i tid som tur var. Dock kom inte han så vi funderade ju på om vi skulle ta och sova lite till trötta som vi var.. Men för säkerhets skull så gick vi ner i källaren för att se så brunnarna utanför garaget klara av allt regn. PLASK sa det under foten när vi kom ner för källartrappan.

Det gick så otroligt fort.. Jag hade kollat bara en stund innan.. Och så plötsligt så var garaget fullt med vatten och forsa in över tröskeln till hallen i källaren..

Det var bara att dra på sig stövlar och börja bära vatten =(
Det gick rätt så bra så länge brunnarna fortfarande svalde vatten... jag stod med en snöskyffel inne i hallen och kunde leda vattnet vidare till en brun på andra sidan huset.. Men så tog det stopp i alla brunnar och då vart det kört.. Jag kunde bara stå där i hallen och se hur vattnet steg och då även in i alla andra rum =(
Det var mellan 15-20 cm över hela källaren.. tvättstugan, föråden pannrumet och överallt..

Svärföräldrarna var och hjälpte oss och medans jag "skotta" vatten inne och räddade saker från att drunkna försökte de få bort vattnet ute vid garagedörren där allt kom in. Det gick inte att få tag på pumpar för det var så många som hade problem med vatten i källare och annat nu men svärfar fick tag på en våtdamsugare och då började det äntligen gå bättre och när regnandet sluta var det bara att tömma källaren på allt och damsuga ur alla rum. Sandra och Henrik kom och hjälpte till de också och de låna oss en avfuktare.. Så i ett par dagar stod sedan den avfuktaren och våran egen avfuktare och ett par fläcktar och kupevärmare och gick i källaren för att få den torr igen.

Vi klarade oss ändå rätt så bra tycker jag =)
Det var inte alls mycket som blev förstört.. Källaren är helt i betong så den kunde det ju inte hända så mycket med det var ju bara att få den torr igen. I föråden stod det mesta i plastlådor så allt där klara sig också bra =)
Det blev bara lite extra jobb. Men nu kommer vi skaffa oss en egen pump ifall detta skulle hända igen =)

Mamma och pappa kom också till Åmål lite senare och såg hur källaren såg ut.. De bjöd oss på pizza vilket inte alls var dumt efter 6-7 timmars slitande med att få bort vattnet.. Vi var regält trötta sedan.

svärfar och svärmor som hjälpte oss att få bort vattnet.


/ickan
kommer strax fler inlägg men jag delar upp dem lite så de inte blir helt vansinnigt långa för detta var ju redan för långt ^^