anjelICKAN.blogg.se

Tränat med Dante =)

Kategori: Allmänt

Så va denna helgen också förbi.. Fasen så fort de ska gå då..
I Fredags kväll var vi hemma hos Emma och Rickard.. Sandra, Henrik, Jossan, Nicklas och Alice var också där =)
Vi beställde pizza å satt å tjöta å kolla på tv. Jätte trevlig kväll å så kul när vi kan ses allihpa =) Kul att Emma å Rickard bjöd hem oss alla!

Lördagen var rätt lugn.. Jag passade på att ge köket en regäl omgång å storstädade å torkade in i minsta vrå. Över, under, i och runt om och på ALLT !! Så himla gott å rent allt känns sedan. Som ett nytt kök =D

Och idag är det redan Söndag.. Det har vare lydnads tävling ute på brukshundsklubben här i Åmål. Så nu i kväll passade ja å Tobias på att åka ut och träna med Dante när det fanns så många dofter från andra vovvar tänkte vi =)
Det gick jätte bra! Försökte göra det som om det skulle vara tävling för oss men helt utan andra vovvar runt om då tyvär.

Plattsläggningen inga problem.. Jag använde ingen belöning mellan momenten denna gången förutom ord som belöning då. Han har ju lite tappat intresset när han inte ser belöningen men det gick bra idag och han behöll intresset och farten och konsentrationen hela lydnadspasset =) 

Han är inte perfekt. Han har lite svårt för vänstersvängarna, han lägger dig å ställer sig lite snett, han springer in i benen på inkallninen.. Men jag är ändå jätte nöjd. Om det går så här på tävlingen så kommer det gå bra =) Det är inte full pott för de är lite små saker kvar.. Men han kan momenten. Hopp över hinder har vi inte övat så där jätte mycket på men det satt jätte fint idag. Hoppa fint och satte sig kanon fint vid min sida *nöjd*

Självklart blev det massor med belöning å han fick busa av sig efter detta lyckade lydnadspasset !!
Vi gick över till agilityhindren och härjade runt där lite på skoj. Vi gör alltså ingen bana som vi kör utan testar bara alla hindrena. Han klarar alla hindrena bra nu. Tunnlar tycker han är jätte kul ^^
Han har vare lite rädd för gungbrädan förut. Han spang ju upp på den själv när han var lite mindre å så smällde den till i backen så han blev rädd för den då.  Men nu var det mycket bättre.. Lite läskig när den gunga å han hoppa av ett par gånger. Men ingen rädla längre för den utan han gick upp på den igen med en gång å tyckte ändå de va kul nu.

Här kommer några bilder vi tog ute på bruks idag =)

Platsläggning (ensam dock)


Här kommer han i full fart med bollen som han får som belöning.. (efter all lydnad idag ^^) Han älskar verkligen den bollen =)



såå här lång tunga har man när man sprungit å lekt länge =P



/ickan =)

Kommentarer

  • Nicole säger:

    Tack så mycket :) Den kommer från Hardcore Harness, kostade runt 1000 lappen, jag valde lite extra på den.. Blir med sugen på lydnad nu, ska köra igenom Alfons senare idag. Kram

    2009-09-14 | 14:31:35
    Bloggadress: http://convictionsdeamon.wordpress.com
  • Linda säger:

    Så mysigt med hemmakväll ihop med massa kompisar! :) Och härligt med nystädat kök, det är sååå skönt när det är gjort! :)



    Lilla Dante, vad ska man säga.. Ni har gjort ett så himla fint jobb med honom! :) Kommer gå kanon på tävlingen, det känner jag på mig! Om du vill får du gärna berätta när ni ska ut, jag följer gärna med som hejarklack om det inte är för långt bort och du VILL ha publik dvs! :)



    Massa kram från oss!

    2009-09-15 | 20:49:54
    Bloggadress: http://convictionsdynamit.blogg.se/
  • Andrea säger:

    Kul att det går så bra med träningen! Rolig bild på på Dante med bollen - stooora gapet/flinet... hi hi... även Bubba har bollen som sin stora favorit! Ha det gott allihop!

    2009-09-16 | 23:31:13
    Bloggadress: http://www.metrobloggen.se/bubba

Kommentera inlägget här: