anjelICKAN.blogg.se

Härlig dag med sök och lydnad

Kategori: Allmänt

Idag packade jag och Dante på oss de varma kläderna och åkte upp till Svanskog. Jag, Heidi och en tjej som heter Mikaela knallade ut i skogen med vovvar för att träna sök. Mikaela hade med sin hund Cindy som är en Cavalier king Charles spaniel. Det var Mikaela och Cindys fösrta sök träning. Jätte kul med en annan hundras för jag har bara sett när Amstaffarna kört sök innan. Cindy var försiktig och inte så på som amstaffarna är. Hon tyckte det var jätte kul. Lika kul varge gång man ser en hund som börjar förstå vad det går ut på och tycker det är så kul. Verkligen en liten go å snäll vovve =)

Dante skicka jag med en gång idag utan att han fått känna av någon fig. Han viste precis vad det gick ut på nu och for i vägen i väldig fart in i skogen. Lyckades jätte fint idag och det är så kul å se. Han tycker ju det är så roligt ^^

Blev bjuden på Kaffe och en smörgås och vi satt och pratade ett tag hemma hos Heidi och Andreas. Dante var med inne i koppel och han uppförde sig kanon fint. Lugn och fin =) 
Mikaela var sedan tvungen att åka hemmåt igen. Det var ju en bit för henne att åka då hon bor i Varberg.
Jag och Heidi gick ut på deras tomt och körde lite lydnad. Dante var jätte ducktig. Fot och nu kör vi mycket träning på svägar och annat under gång och det går bättre och bättre. Plattsligg gick fint och sedan körde vi lite apport och idag lånade vi en apport av Heidi och den hade doft av de andra hundarna så den var ju mycket roligare än hans egen ^^ Så det gick verkligen fint idag och det bästa var ju att han nu börjat tycka det är kul. Han höll den till och med ett tag vilket också var en fint framsteg =) Inkallningar, kontakövningar och läggande under gång med möten och störningar och allt gick jätte fint. Vi lyckades byta hund ibland bara eftersom den andra alltid hade bättre godis eller leksak =P *hihi*
Innan hemfärd fick han busa av sig lite också ihop med halv sotora syrran Xtra =)

Tack för en härlig träningsdag! Och fina bilder!
Här kommer två bilder på vovvarna.  I mitten Tweed (Dantes mamma) på Vänster sida är Dante och på andra Xtra (som är dotter till Tweed) Dante har koppel på sig men det är ingen som håller i det. Härligt att han nu är så ducktig även när man tränar så nära =)






/ickan

Kommentarer


Kommentera inlägget här: